Однак однією з найбільш проблемних зон залишаються стегна. Мало того, що багатьом найскладніше добитися зменшення об'ємів цієї частини тіла, так ще й саме тут найчастіше з'являється целюліт. Нутриціологи це пояснюють тим, що целюліт виникає там, де скупчуються надлишкові жирові відкладення. Відповідно, появі "апельсинової шкірки" сприяє надлишок калорійної їжі.

Читайте також Дієтологиня розповіла, яка їжа погіршує імунітет та пришвидшує старіння

Щоб знизити ризики прояву неприємного дефекту, нутриціологи пропонують зменшити вживання цих продуктів.

Цукор

Які продукти провокують появу целюліту
Які продукти провокують появу целюліту / Фото Pexels

Якою б не була ваша мета – позбутися від зайвих кілограмів чи поліпшити стан шкіри, відмова від цукру – перший крок на шляху до здорового раціону. Хоча цукор сам по собі не містить жирів, навіть одна його порція додає велику кількість калорій. І якщо не витратити цю енергію відразу, організм збереже її про запас у вигляді жирової тканини.

Крім того, надмірне споживання цукру може скоротити кількість колагену в організмі. Дефіцит цієї речовини негативно відбивається на шкірі, в тому числі й на інтенсивності целюліту.

Білий хліб, паста і рис

Які продукти заважають худнути

Які продукти провокують появу целюліту / Фото Pexels

Під час схуднення варто відмовитися від виробів з білого борошна (хліба, випічки, макаронів) і рису. Ці продукти володіють високим глікемічним індексом та містять складні вуглеводи. При вживанні, організм розщеплює їх до цукрів. Наприклад, крохмаль в процесі травлення, розпадається до глюкози. Це може негативно позначитися на стані шкіри.

Білий хліб можна замінити на цільнозерновий, а макарони з пшеничного борошна – на пасту з гречки.

Перероблене м'ясо

Шинка, ковбаси, сосиски – від цих продуктів точно варто відмовитися, якщо не хочете, щоб ваші стегна були покриті апельсиновою кіркою. Річ у тому, що в переробленому м'ясі міститься велика кількість натрієвої солі. Вона затримує воду в організмі, через що виникають набряки, а шкіра починає виглядати зморщеною.

Сири

Продукти, що провокують появу целюліту
Які продукти провокують появу целюліту / Фото Pexels

Сири також є джерелами надмірної кількості солі. Як і у випадку з переробленим м'ясом, надмірне вживання солі порушує водно-сольовий баланс в організмі, затримуючи рідини і погіршуючи загальний стан шкірних покривів.

Скоротити негативний ефект від вживання сирів можна, збільшивши споживання води.

Авокадо, горіхи і сухофрукти

Попри те, що ці 3 продукти вважаються невіддільною частиною здорового раціону, зловживати ними все ж не варто. Самі по собі вони досить калорійні. Наприклад, в порції горіхової суміші (30 грамів) міститься 182 калорій.

Якщо за один раз з'їдати занадто багато правильних продуктів, користі від них буде не більше, ніж від шкідливої ​​їжі.

Алкоголь

Алкогольні напої також не особливо в'яжуться з класичними уявленнями про здоровий спосіб життя. Що стосується конкретно стегон, алкоголь сприяє появі целюліту. Він дає додаткове навантаження на печінку і сприяє руйнуванню колагенових волокон, які відповідають за пружність і еластичність шкіри.

Кава

Які продукти провокують появу целюліту
Які продукти провокують появу целюліту / Фото Pexels

Кава у великих кількостях провокує викид адреналіну і збільшує навантаження на залози, що відповідають за його вироблення. Таким чином, організму доводиться докладати додаткові зусилля, щоб наднирники позбулися зайвого адреналіну. Тож надмірне вживання кави підвищує ризик відкладення жиру в проблемних зонах, в тому числі на стегнах.