Їжте більше малини: ось чому вона неймовірно корисна

2 серпня 2023, 09:54
Читать новость на русском

Джерело:

Web MD

Ви могли й не підозрювати, проте ця звичайна червона ягода, яку ви легко можете придбати в крамниці, здатна на дива. Додайте її до свого раціону, і ви миттєво відчуєте покращення здоров'я.

Якщо у вашому холодильнику досі немає малини, поспішіть її придбати. Ця терпка ягода має не тільки унікальний смак, що зможе доповнити багато страв, але й багата на вітаміни, антиоксиданти та мінерали. 

Цікаво Ось як треба їсти, щоб знизити ризик раку

Чим корисна малина

Не зважайте на маленький розмір ягоди: вона містить більше вітамінів, ніж ви можете собі уявити. З неї ви можете отримати й надзвичайно важливий для роботи серця калій. Він впливає на зниження артеріального тиску, тоді як жирні кислоти омега-3, що також є в ягоді, здатні знизити ризики інсульту та хвороб серцево-судинної системи. 

Є в малині й мінерал марганець, він потрібен для підтримання здоров'я кісток та шкіри й може допомогти з регуляцією рівня цукру в крові. 

Дбати про своє здоров’я та рідних – легко, якщо обираєте Heel. Препарати цієї компанії поєднують німецьку якість, натуральний склад і перевірену дієвість. Здоров'я – найвища цінність.

Ви могли й не підозрювати, проте одна порція малини містить аж 8 грамів клітковини, що набагато більше, ніж більшість фруктів. Клітковина допомагає регулювати рівень цукру, артеріальний тиск та позбуватися "поганого" холестерину. 


Малина багата на клітковину / Фото Pexels​

Корисною буде ця неймовірна ягода й для тих людей, які прагнуть скинути кілька зайвих кілограмів, адже вона чудово забезпечує ситість, і після її вживання ви не захочете відразу їсти знову. Окрім того, в ягоді зовсім небагато цукру – всього 5 грамів на цілу порцію. 

Пам'ятайте й про високий рівень антиоксидантів у ягоді – вона може уберегти вас від багатьох захворювань та зміцнити імунітет. А завдяки вітаміну С ваш організм вироблятиме більше колагену, що позитивно вплине на стан шкіри й допоможе зберегти її свіжою і пружною.