7 корисних властивостей цибулі: вже починайте її їсти

22 липня 2023, 11:12
Читать новость на русском

Джерело:

Healthline

Цибуля відома як своїми смаковими, так і лікувальними властивостями, тож переконайтеся, що в вашому домі є хоча б кілька голівок овочу. Додавання її до раціону точно покращить ваше здоров'я.

Цей неймовірний овоч не тільки додасть вашим стравам неповторного смаку, але й оздоровить ваше тіло та наповнить його вітамінами, мінералами та іншими поживними речовинами. 

До слова Кому не можна їсти буряк: відповідь здивує

Чим корисна цибуля

Ви могли й не підозрювати, проте в цибулі міститься надзвичайно багато вітаміну С. Він не тільки врегулює ваш імунітет, але й підсилить вироблення колагену та прискорить засвоєння заліза. Цибуля також є потужним антиоксидантом, який захистить клітини від нестабільних та шкідливих молекул. 

Багатий цей овоч і на вітаміни групи В, зокрема на фолієву кислоту та вітамін В6. Ці сполуки надзвичайно важливі як для обміну речовин, так і для виробництва еритроцитів. 

Є у цибулі також багато калію, який допомагає у роботі нирок, підтримує баланс рідини та впливає на скорочення м'язів. 


Цибуля містить чимало корисних вітамінів / Фото Pexels

Рекомендують додати цибулю до свого щоденного раціону й тим людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою, адже в коренеплоді є багато кверцетину – протизапального засобу, що допомагає знизити артеріальний тиск

Щоб організм працював без збоїв, потрібно не лише слідкувати за харчуванням, а підходити комплексно до здоров’я. Важливо вчасно робити детоксикацію організму. Поєднання препаратів Лімфоміозот і Галіум-Хеель чинять імуномодулюючу, протизапальну, дренажну та дезінтоксикаційну дії. Тож ви почуватиметесь комфортно і будете сяяти здоров’ям.

Цей диво-овоч може захистити навіть від розвитку раку. Зокрема, дослідження показали, що регулярне вживання цибулі знизило ризик раку шлунку на 22%. 

Спробувати частіше їсти цибулю варто й людям, які страждають від діабету 2-го типу, адже овоч допомагає знизити рівень цукру в крові. Окрім того, цибуля також підвищує міцність кісток та допомагає зменшити окислювальний стрес та зменшити втрату кісткової маси. 

Широко відома цибуля і своїми антибактеріальними властивостями. Цибуля може пригнічувати ріст мікробів як у свіжому, так і в обробленому вигляді.