Не купуйте їх: 2 найшкідливіші продукти в супермаркеті

11 грудня 2022, 15:25
Читать новость на русском

Джерело:

She finds

Поки ви боїтесь думати про відмову від улюблених солодощів на користь здорового раціону, ми хочемо запропонувати обмежити вживання лише цих двох продуктів, аби захистити себе від цілого ряду негативних наслідків.

Якщо ви дбаєте про своє серце, витривалість і фігуру, будьте обережні з продуктами, у складі яких є багато цукру, натрію та інших інгредієнтів обробки. Цікаво, що мова йде не про солодощі.

Цікаво Що варто знати про біль у спині: причини його виникнення та лікування

2 продукти, які ніколи не варто купувати

Консерви

Ці продукти звісно завжди зручно тримати під рукою, адже термін придатності у них  тривалий і приготування не займає багато часу. Проте вони можуть серйозно вплинути на ваше здоров'я.

Багато консервованих продуктів містять бісфенол-А (BPA), хімічну речовину, яка, як відомо, викликає гормональні збої та пов'язана з різними проблемами зі здоров'ям, зокрема серцевими,
– пояснює сертифікована дієтологиня Крутіка Нанаваті.

Продукт в процесі приготування втрачає багато корисних властивостей, оскільки консервування зазвичай відбувається за високих температур, до яких не стійкі водорозчинні вітаміни. А додає шкоди виробництво у вигляді добавок, зокрема високий вміст натрію, цукру та консервантів, які додають для покращення смакових властивостей. Вони несуть найбільшу загрозу для здоров'я серцево-судинної системи. 

"Підвищення рівня цукру може призвести до накопичення натрію, що призводить до накопичення кальцію, що призводить до звуження судин і гіпотензії, – застерігає Крутіка Нанаваті.

Звісно, на полицях супермаркету ви можете знайти відносно безпечні альтернативи: звертайте увагу на вміст цукру та стежте за порціями натрію. 

Що таке біорегуляційний підхід у лікуванні та коли він може працювати краще, ніж протокольна терапія: дізнайтесь про здоровий підхід до лікування захворювань тут.

Готова їжа


Не купуйте готову їжу / Фото Pexels

Ще один зручний спосіб зекономити час на приготуванні обіду чи вечері – готові продукти. На жаль, висновки дієтологів та експертів є надто невтішними для любителів таких альтернатив. Шкоди продуктам додають інгредієнти, які використовують для обробки та продовження терміну зберігання. А додавання консервантів є найпростішим способом збільшити термін придатності.

Готові суміші можуть бути особливо шкідливими для здоров'я серця через велику кількість натрію та насичених жирів. Ці два компоненти пов'язані з підвищеним ризиком розвитку серцевих захворювань, а також високим ризиком інсульту, – зазначає дієтологиня.

Про бодай якусь поживну цінність у цьому контексті говорити складно. Тож це просто дармові калорії, які знайдуть собі місце на ваших боках чи інших частинах тіла.