Чому треба їсти квашену капусту: дивовижна користь, про яку ви не знали
Квашена капуста – дуже корисна та смачна закуска на зиму. Її можна їсти як салат або готувати як гарнір до м’яса. Почніть вже зараз квасити капусту, щоб отримати від неї взимку максимум користі.
У зимово-весняний період квашена капуста є одним із основних продуктів харчування в період, коли відчувається гостра нестача вітамінів та мікроелементів, пише 24 Канал.
Читайте також Їжте більше манго: ось чим корисний цей тропічний фрукт
Саме тому так важливо зараз подбати про приготування цього цінного продукту, щоб отримати в майбутньому максимум користі.
Користь від квашеної капусти
Квашена капуста у холодну пору року є джерелом вітамінів (С, К, Р, U, вітаміни групи В), амінокислот, пробіотиків, флавоноїдів. Ці сполуки позитивно впливають на роботу мозку, стимулюють утворення еритроцитів, нормалізують обмін речовин і забезпечують безперебійну роботу всіх органів.
Капуста позитивно впливає на кишківник і травлення. Завдяки пробіотикам, які виробляє капуста під час ферментації, покращується стан мікрофлори кишківника. Квашена капуста захищає від токсинів, запалення, а клітковина запобігає запорам.
Також капуста є корисною для печінки. Вона підтримує водно-сольовий баланс в організмі та зменшує згубну дію алкоголю.
Квашена капуста дуже корисна / Фото з відкритих джерел
Вітамін С, на який багатий цей овоч, та корисні для роботи травної системи бактерії рятують організм від інтоксикації шкідливими речовинами.
Цей вітамін також бере участь у виробленні лейкоцитів, стимулює регенерацію клітин та утворення колагену, необхідного для пружності шкіри та багатьох інших тканин.
Бактерії, що містяться у квашеній капусті, покращують засвоєння заліза. Квашена капуста захищає нервову систему та покращує настрій. Пробіотики, які містяться у ферментованій їжі впливають на роботу мозку та нервової системи, покращуючи настрій та сприяючи лікуванню депресивних симптомів.