Ось як треба їсти, щоб знизити ризик раку
Джерело:
The BeetРак – це страшне захворювання, від якого страждають тисячі людей. Проте ви можете знизити ймовірність виникнення його, змінивши всього кілька елементів свого щоденного раціону.
Один з 23 чоловіків та одна з 25 жінок можуть бути схильними до раку товстої кишки. Проте цей відсоток дуже легко зменшити, якщо дотримуватися збалансованої рослинної дієти.
Цікаво Починайте їсти гарбуз: ось чому цей овоч дуже корисний
Яка дієта допоможе уникнути раку
Південнокорейські науковці провели дослідження і виявили, що здорова рослинна їжа відіграє неабияку роль у профілактиці цього страшного захворювання.
Хоча попередні дослідження показали, що рослинна дієта може відігравати певну роль у профілактиці колоректального раку, вплив харчової якості рослинної їжі на цей зв’язок був незрозумілим. Наші результати свідчать про те, що здорове рослинне харчування пов’язане зі зниженим ризиком колоректального раку,
– розповів Джихе Кім, один з авторів дослідження.
Учасники дослідження почали вживати більше здорової рослинної їжі, а зокрема бобових, цільних зерен та овочів. Інша ж група також вживала рослинну їжу – фруктові соки з доданими цукрами, рафіновані зерна тощо.
Здорова рослинна їжа допоможе у профілактиці раку / Фото Pexels
Ми припускаємо, що антиоксиданти, які містяться в таких продуктах, як фрукти, овочі та цільні зерна, можуть сприяти зниженню ризику колоректального раку шляхом пригнічення хронічного запалення, яке може призвести до раку,
– поділився науковець.
Втім, виявилося, що зв'язок між зниженням ймовірності колоректального раку та здоровою їжею серед жінок майже непомітний. У той самий час для чоловіків ризик раку зменшується на 24%.
Втім, здорове збалансоване харчування точно буде корисне для обох статей та допоможе з профілактикою різних видів раку. Так ви зможете уберегти себе від кількох видів раку травної системи: раку печінки, стравоходу та шлунка.
Допомогти уберегтися від страшного захворювання може й відмова від м'яса. Регулярне споживання червоного та обробленого м'яса підвищує ймовірність виникнення раку передміхурової залози на 29%.