Їжте ці корисні сніданки, щоб покращити роботу мозку
Джерело:
PreventionЯкщо ви почнете свій ранок з листкової зелені, жирної риби та свіжих ягод, то маєте всі шанси покращити роботу мозку.
Сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Ранкова їжа – це паливо для організму, вона підвищує нашу енергію та бадьорість.
Цікаво Какао принесе вам несподівану користь: вже починайте пити його
Дієтологиня Даніель Леві-Волінс зазначає, що ми повинні зранку отримати достатню кількість білків, жирів та вуглеводів. Половину нашої тарілки мають складати овочі та фрукти, іншу половину – білок та цільнозернові продукти.
Щоб ваш мозок був у тонусі, додайте до сніданку такі продукти:
Ягоди містять флавоноїди, які пов'язані з більш повільними темпами зниження когнітивних функцій.
Жирна риба багата на омега-3 жирні кислоти, які захищають і зміцнюють когнітивні функції.
Листкова зелень містить поживні речовини, що покращують роботу мозку, такі як бета-каротин, вітамін К та фолієва кислота.
Яйця є чудовим джерелом холіну, який покращує здоров'я мозку протягом усього життя, але міститься лише у жовтках.
Горіхи містять білок, а волоські горіхи – величезну кількість омега-3.
Крім покращення когнітивних функцій, ці продукти містять білок та поживні речовини, необхідні для гарного самопочуття протягом дня. Згідно з одним дослідженням, ці продукти для мозку можуть сприяти психічному здоров'ю, тож вони змусять вас почуватися краще в цілому.