Містить протиракові сполуки: три факти про цибулю, які ви не знали

16 грудня 2022, 13:39
Читать новость на русском

Джерело:

healthline

Цибуля має багато переваг для здоров'я. Зокрема, всім відомо про її антибактеріальні властивості. Та сьогодні ми розповімо про те, що ви раніше не чули.

Насправді лікувальні властивості цибулі були відомі з давніх часів, коли її використовували для лікування таких захворювань, як головний біль, хвороби серця та виразки в роті. Завдяки дослідженням вдалося з'ясувати ще кілька переваг.

Зверніть увагу Що варто знати про біль у спині: причини його виникнення та лікування

Корисні властивості цибулі, про які ви не знали

Містить протиракові сполуки

Вживання цибулі пов'язано зі зниженням ризику деяких видів раку, серед яких – рак шлунку та колоректальний рак.

Огляд 26 досліджень показав, що люди, які споживали найбільшу кількість цибулі, мали на 22% менше шансів дізнатися про діагноз раку шлунка, ніж ті, хто споживав найменше.

Крім того, у 2014 році огляд 16 досліджень за участю 13 333 осіб продемонстрував, що у тих, хто споживав найбільше цибулі, ризик раку товстої кишки був на 15% менший.

Ці протиракові властивості пов'язують із сполуками сірки та флавоноїдними антиоксидантами, що містяться в цибулі.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові

Вживання цибулі допомагає контролювати рівень цукру в крові, що особливо важливо для людей з діабетом.

Більш раннє дослідження за участю 42 осіб з діабетом 2 типу показало, що вживання 100 грамів сирої червоної цибулі значно знижує рівень цукру в крові натщесерце через 4 години.

Червона цибуля може знизити рівень цукру в крові / Фото Unsplash

Зміцнює кістки

Хоча молочні продукти відіграють велику роль у зміцненні кісток, цибуля теж має таку властивість.

Дослідження за участю 24 жінок середнього віку та в постменопаузі показало, що ті, хто споживав 100 мілілітрів цибулевого соку щодня протягом 8 тижнів, покращили мінеральну щільність кісткової тканини.

Ще одне дослідження показало, що люди похилого віку, які найчастіше їли цибулю, знизили ризик перелому стегна більш ніж на 20% порівняно з тими, хто ніколи її не їв.