Їжте ці 5 гірких продуктів, щоб покращити травлення

12 липня 2023, 20:32
Читать новость на русском

Джерело:

Lifestyle Asia

Щоб покращити травлення, варто додати у свій раціон кілька гірких продуктів. Вони можуть стати секретною зброєю для прискорення процесу травлення.

Травлення допомагає нашому організмові розщеплювати їжу та ефективно засвоювати необхідні поживні речовини. Вживаючи гіркі продукти, ви зможете покращити не лише травлення, але й загальне самопочуття.

До слова Що буде, якщо кожного дня їсти фрукти: ви здивуєтеся

Гіркі продукти, які варто додати до свого раціону

Зелень

Така зелень як шпинат чи рукола – чудове джерело гірких сполук. Зелень багата на клітковину, вітаміни, мінерали та антиоксиданти, які підтримують травлення і загальний стан здоров'я.

Кава

Кава відіграє подвійну роль у підвищенні вироблення енергії та травних гормонів. Кофеїн у каві стимулює вивільнення травних ферментів, підтримуючи загальний процес травлення. Проте дуже важливо вживати каву в помірних кількостях, щоб уникнути можливих побічних ефектів від надмірного споживання кофеїну.


Гіркі продукти, які покращують травлення / Фото з Tasting Table

Цитрусові

Грейпфрути, лимони й апельсини, містять сполуку під назвою лімонін, яка надає їм гіркого смаку. У них також міститься кількість вітаміну С і клітковини, які допомагають травленню і підтримують здоров'я кишечника.

Чорний шоколад

Чорний шоколад містить клітковину, антиоксиданти та флавоноїди, які мають протизапальні властивості. Гіркота темного шоколаду в поєднанні з його користю для здоров'я робить його приємним солодким для травної системи.


Гіркі продукти, які покращують травлення / Фото з Martha Stewart

Артишоки

Артишоки багаті сполукою цинарин, яка надає їм характерного гіркого смаку. Вони також є гарним джерелом клітковини й антиоксидантів, що покращують травлення.

Імбир

Імбир відомий своїми травними властивостями. Він знімає нудоту, зменшує запалення і покращує загальне травлення.


Гіркі продукти, які покращують травлення / Фото з Allrecipes

Переваги гірких продуктів

  • Покращують травлення

Гіркі продукти відіграють вирішальну роль у прискоренні процесу травлення. Вони стимулюють вироблення слини, яка містить ферменти, що допомагають розщеплювати їжу і полегшують її перетравлення. Підвищене вироблення слини полегшує вашому організму засвоєння поживних речовин з їжі, яку ви споживаєте.

  • Підвищують засвоєння поживних речовин

Вони сприяють кращому засвоєнню поживних речовин. Коли ваша травна система функціонує оптимально, ваше тіло може більш ефективно витягувати і використовувати поживні речовини. Це може призвести до підвищення рівня енергії, поліпшення балансу поживних речовин і загального покращення здоров'я.

  • Підтримують у нормі печінку

Багато гірких продуктів містять сполуки, які підтримують функцію печінки і сприяють детоксикації. Печінка відповідає за переробку і виведення токсинів з організму. Гіркі продукти можуть допомогти стимулювати ферменти печінки, сприяючи процесу детоксикації.

  • Стимулююють апетит

Гіркий смак стимулює апетит і підсилює смак їжі. Гіркі продукти корисно вживати людям зі зниженим апетитом або тим, хто бореться з поганим травленням.

  • Виробляють травні ферменти

Гіркі продукти стимулюють вироблення травних ферментів у шлунку. Ці ферменти допомагають розщеплювати вуглеводи, білки та жири, роблячи процес травлення ефективнішим. Адекватне вироблення ферментів гарантує, що поживні речовини з їжі правильно розщеплюються і засвоюються організмом.