Масло корисніше, ніж ви думали: ось які цілющі властивості воно має

22 серпня 2023, 18:37
Читать новость на русском

Джерело:

Web MD

Якщо ви полюбляєте використовувати масло у випічці, стравах чи просто мазати на хліб, хороша новина для вас: це може бути корисно для здоров'я. Цей продукт містить чимало вітамінів та поживних речовин.

Вершкове масло – це продукт, багатий на білки та жири, і виготовляється воно переважно з коров'ячого молока. І попри те, що це надзвичайно висококалорійний продукт, деякі дослідження показують, що масло може бути дуже корисним для здоров'я. 

Цікаво Горіхи вразять неймовірною користю: 5 причин їх їсти

Чим корисне масло

Якщо ви споживаєте вершкове масло у помірних кількостях, це може стати корисною частиною вашого раціону. У цьому продукті міститься чимало поживних речовин, наприклад, кальцію, що допомагає формувати кістки. Окрім того, у маслі є сполуки, що знижують ризик ожиріння. 

Якщо ви хочете оздоровити свої очі та покращити зір, вам також варто додати до свого раціону трохи масла. У ньому міститься чимало бета-каротину, яки може допомогти уповільнити швидкість втрати зору. 

Дбати про своє здоров’я та рідних – легко, якщо обираєте Heel. Препарати цієї компанії поєднують німецьку якість, натуральний склад і перевірену дієвість. Здоров'я – найвища цінність.

Багате вершкове масло й на вітамін D – це поживна речовина, що життєво важлива для міцності кісток. Допомагає зміцнити ваш скелет й інша сполука, яку можна знайти у маслі – кальцій. Саме ця сполука потрібна для профілактики остеопорозу – хвороби, через яку кістки стають крихкими та слабкими. 


Масло допоможе зміцнити кістки / Фото Pexels​

Потрібне масло й для того, щоб оздоровити вашу шкіру, адже у цьому продукті є й вітамін E, що відіграє важливу роль у зменшенні шкоди від ультрафіолетових променів. Також масло допоможе зменшити запалення шкіри та покращити загоєння ран. 

Втім, не можна забувати й про ризики, на які ви себе наразите, якщо будете їсти надто багато масла. У цьому молочному продукті є багато калорій та насичених жирів, і це може призвести до захворювань серця.