Баклажани допоможуть оздоровитися: ось чому їх варто їсти

23 серпня 2023, 14:16
Читать новость на русском

Джерело:

Healthline

Баклажани – це продукт, багатий на поживні речовини та клітковину. Ці овочі нададуть чимало переваг не тільки вашому загальному здоров'ю, але й серцю та імунітету.

 Якщо у вашому домі все ще немає кількох баклажанів, вам варто якомога скоріше купити ці овочі та додати до свого раціону. Вони не тільки доповнять чимало страв чи стануть смачною самостійною закускою, але й підуть на користь вашому організму. 

Цікаво Рідина вкрай необхідна: названо 8 ознак, що ви п’єте мало води

Баклажани багаті на корисні речовини

Баклажани містять чимало вітамінів, мінералів та клітковини, проте вони не мають багато калорій, тож стануть чудовим доповненням до харчування людей, які прагнуть скинути кілька кілограмів. 

Багаті баклажани й на антиоксиданти – ці речовини допомагають захистити організм від пошкоджень, що спричиняють шкідливі речовини. Окрім того, антиоксиданти можуть запобігти багатьом хронічним захворюванням, зокрема раку та хворобам серця. У цих овочах є й чимало антоціанів, що особливо корисні у захисті організму. 

Щоб організм працював без збоїв, потрібно не лише слідкувати за харчуванням, а підходити комплексно до здоров’я. Важливо вчасно робити детоксикацію організму. Поєднання препаратів Лімфоміозот і Галіум-Хеель чинять імуномодулюючу, протизапальну, дренажну та дезінтоксикаційну дії. Тож ви почуватиметесь комфортно і будете сяяти здоров’ям.

Варто їсти більше цього продукту й тим людям, які мають проблеми з серцево-судинною системою. Одне з досліджень показало, що баклажани можуть знизити рівень холестерину в організмі та захистити серце. Речовини, що містяться в баклажанах, знижують ризики та тяжкість інфарктів. 


Баклажани корисні для серця / Фото Pexels

Якщо ви слідкуєте за рівнем цукру у крові, баклажани також можуть допомогти у цьому. Це відбувається через те, що у цьому овочі є чимало клітковини, яка проходить через травну систему неушкодженою. Окрім того, поліфеноли, що є у баклажанах, зменшують засвоєння цукру та збільшують секрецію інсуліну. 

Також баклажани чудово вписуються у дієту для людей, що страждають від діабету 2-го типу. До цього раціону варто додавати багато клітковини, цілозернових продуктів та овочів.