Сливи вразять вас своєю користю: ось 6 причин їх їсти
Джерело:
StylecrazeНаприкінці літа саме починається сезон слив, тож не забудьте поласувати цим неймовірним фруктом. Сливи не тільки надзвичайно смачні, але й допоможуть вам оздоровити організм.
Сливи багаті не тільки на вітаміни й мінерали, але й на надзвичайно корисні антиоксиданти. Ці фрукти можуть дати вам заряд енергії, а також покращити пам'ять і боротися з запаленнями.
Цікаво Які сезонні фрукти треба з’їсти в серпні кожній людині: повний список
Чим корисні сливи
Перш за все варто додати до свого раціону сливи тим людям, які часто страждають від закрепів. Фрукти допомагають впоратися з цією проблемою завдяки фенольним сполукам, що містяться в них у великій кількості.
Корисним для травлення буде й чорнослив, а його регулярне вживання буде навіть ефективнішим, ніж екстракт подорожника, який використовують як проносне. Стимулювати роботу шлунково-кишкового тракту допомагають і специфічні каротиноїди й поліфеноли.
Варто їсти більше слив й тим людям, які хворіють на діабет. Для них корисними точно будуть біологічно активні сполуки, на які багаті сливи: зокрема сорбінол, хінна кислота, мідь, бор та калій. Ці поживні речовини також допоможуть знизити ризик виникнення цього захворювання.
Сливи корисні у профілактиці діабету / Фото Pexels
Дивовижний фрукт може протидіяти й вільним радикалам, що вражають клітини та зрештою можуть призвести до раку. Лабораторні експерименти показали, що екстракти сливи можуть вбити навіть найагресивніші форми клітин раку молочної залози.
Здоров’я – найцінніше, що є у людини! Тому дбати про нього потрібно ретельно, приділяючи особливу увагу очищенню організму від токсинів. Лімфоміозот перевірений помічник у детоксикації організму. Препарат покращує відтік лімфи, виводить токсини з усіх органів та тканин, чинить дезінтоксикаційну дію. Все, щоб ви почувались і виглядали чудово!Це відбувається через те, що у сливі є хлорогенова та неохлорогенова кислоти. І хоча вони досить поширені у фруктах, в сливі їхня концентрація особливо висока.
Також чорнослив і свіжі сливи можуть контролювати гіпертонію і так захищати серце. Фрукт допомагає знизити артеріальний тиск та позбавитися надлишків "поганого" холестерину.
Вчені пов'язують споживання сливи зі зниженням ризику розвитку остеопорозу. Саме цей фрукт вважається найефективнішим у запобіганні втрати кісткової маси.