Укр Рус
11 вересня, 20:48
2

Чарівна сила горіхів: вони набагато корисніші, ніж ви думали

Не всі знають, що горіхи покращують пам’ять, концентрацію уваги, знімають нервову напругу та стрес. Також вони мають ще багато інших переваг.

Про користь горіхів розповіла у своєму інстаграм-блозі дієтологиня Світлана Фус.

Зверніть увагу Ось 4 причини їсти йогурт щодня: він вразить користю

Вона зазначила, що горіхи - це концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). В них досить багато жирів. Це головним чином корисні жири, в своїй натуральній формі, яких не торкнулася промислова обробка.

Значна частка жирів в горіхах – цінні моно-і поліненасичені жирні кислоти, які відносяться до групи омега-9, омега-3 і омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на функціонування серцево-судинної системи і мозку,
 – зазначила Світлана Фус.

Горіхи є ситним продуктом. Вони добре насичують завдяки тому, що в їх склад входять білки, вуглеводи, в поєднанні з жирами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами.

Дієтологиня радить купувати горіхи тільки в шкаралупі, яка захищає цінні жири і вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смак прогірклого масла. Фус рекомендує очистивши горіхи від шкаралупи, їсти їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти і вітамін Е.

Підсмажування горіхів – це ще одна велика помилка у сучасному харчуванні, оскільки висока температура руйнує жири і знижує вміст вітамінів. Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи – теж далеко не кращий вибір. Тому раджу їсти горіхи в сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів,
– додала дієтологиня.

Також Світлана Фус опублікувала гід найпопулярнішими горіхами та розповіла, чим саме корисний мигдаль, кеш’ю, макадамія, волоські горіхи, фундук, фісташки.


Корисні властивості горіхів / Фото інстаграм Світлани Фус