Який сир найшкідливіший: відповідь експертки
Джерело:
CNNМи часто використовуємо низку різновидів сирів як страву, закуску чи певне доповнення. Але чи це безпечно?
Щоб уникнути шкоди для здоров'я, варто знати, який сир корисний, а який – ні. Тому розповідаємо вам про це.
Дізнавайтесь Що станеться з організмом, якщо їсти помідори щодня
Найшкідливіший та найкорисніший сири
Дієтологиня з Нью-Йорка Лурдес Кастро Мортільяро наголошує, що не потрібно їсти сири, які мають високий ступінь обробки. До таких відносять крем-сир та плавлені сирки.
У них, зокрема, чимало натрію, тому їх категорично не можна вживати людям зі серцево-судинними захворюваннями, наприклад, гіпертонією. Ідея заміняти якісні сири плавленими є поганою. Від нього бажано відмовитись.
Водночас найкориснішим сиром називають рикоту (традиційний італійський сироватковий сир). У ньому ви знайдете величезну дозу концентрованого сироваткового протеїну, який людський організм досить легко засвоює.
Сироватковий протеїн є однією з найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Отже, це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу,
– каже Лурдес Кастро Мортільяро.
Корисними будуть також твердий сир, особливо гауда та пармезан. У них чимала кількість кальцію та зовсім трохи води. Щоправда, не варто його їсти людям із гіпертонією чи з проблемами з нирками.