Що робити із перезрілими бананами: легкі, але дуже смачні рецепти
Джерело:
5-Minute CraftsЄ багато варіантів застосування перезрілих бананів. Найперше з них можна приготувати дуже смачні страви.
Банани з часом стають перезрілими, особливо якщо зберігати їх неправильно, наприклад, у холодильнику. Але не викидайте їх. Приготуйте краще запіканку або солодкий хліб.
Зверніть увагу Якщо закладений ніс: 4 нетипові способи використання цибулі
Що приготувати з перестиглих бананів
Запечені банани з шоколадом
Інгредієнти:
- 4 банани;
- 60 – 70 грамів шоколаду;
- ванільне морозиво.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Зробіть надріз на одній стороні шкірки кожного банана, але не розрізайте самі банани.
Подрібніть шоколад та додайте його всередину. Покладіть кожен банан на окремий аркуш фольги і загорніть їх. Поставте в духовку і запікайте 25 хвилин, поки вони не потемніють. Подавайте з морозивом.
Банановий хліб
Інгредієнти:
- пів склянки несолоного вершкового масла (і ще трохи, щоб натерти форму);
- 180 грамів коричневого цукру;
- 500 грамів білого цукру;
- 2 яйця;
- 1 чайна ложка ванільного екстракту;
- 1 чайна ложка солі;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1 чайна ложка харчової соди;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 250 грамів борошна.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Форму для запікання натріть маслом. Очистьте банани і зробіть пюре. Розтопіть масло у великій мисці, додайте трохи цукру і збийте. Додайте бананове пюре. Збийте яйця і ванільний екстракт.
В окремій мисці змішайте сіль, корицю, соду і розпушувач, а потім рівномірно покрийте цим яєчну суміш. Додайте борошно і знову перемішайте. Вилийте тісто у форму і переконайтеся, що до краю залишилося приблизно 1,5 сантиметра.
Поставте форму в духовку і випікайте 55 – 65 хвилин. За допомогою зубочистки перевірте, чи готовий хліб. Залиште його охолонути, перш ніж витягнути з форми.
Хліб із перестиглих бананів / Фото Unsplash
Смузі
Інгредієнти:
- 2 склянки молока;
- жменя чорносливу;
- 1 чайна ложка кориці;
- 1 банан.
У блендері збийте молоко, чорнослив, корицю та банан. Перелийте напій в пляшку і охолодіть перед вживанням. Його можна зберігати в холодильнику 2 дні.