Заборонений сніданок: 3 поєднання продуктів, які не варто вживати разом
Головна проблема сніданку – що новенького приготувати. Ви будете здивовані, але дбати потрібно не лише про урізноманітнення, але й про правильне поєднання продуктів.
У кращому випадку ви зіпсуєте собі день поганим самопочуття, а в гіршому – заробите проблеми зі здоров'ям. Яких традиційних сніданкових поєднань варто уникати, розповідає 24 канал.
Зверніть увагу 4 прості поради для тих, хто абсолютно не любить готувати
Поєднання продуктів, які не варто їсти на сніданок
Кава і тости
Традиційна ідея для провального сніданку. І хто з вас не мотивує себе, лежачи в теплому ліжечку, прокинутись і приготувати смачнющі тости, які так ароматно смакують з кавою. Біда в наступному: все, що ви з'їсте вранці та зап'єте кавою, не принесе вам користі. Кофеїн перешкоджає засвоєнню поживних речовин, зокрема кальцію. Тож один неправильно підібраний ранковий напій може з легкістю позбавити вас всього корисного. Дієтологиня Світлана Фус стверджує, що одна чашка кави виводить з кісток близько 6 мг кальцію. Тому рекомендуємо вживати ці продукти окремо.
Чорний чай з молоком
Традиція споживання чаю з молоком зародилась понад 400 років тому у Великобританії. Але популярний серед англійців напій має не таку вже й однозначно корисну дію. Річ у тім, що чай багатий антиоксидантами. Вони вміло борються зі запаленнями, тож під час застудних та хронічних захворювань багатьом рекомендують вживати цей напій. Корисну дію чаю однією краплею нейтралізує молоко. Білки при взаємодії з антиоксидантами запобігають їхньому всмоктуванню в клітини організму. Тож куди кориснішим та кращим додатком буде слугувати лимон.
Білий хліб і варення
Такою солодкою закускою ви бодай раз точно вгамовували ранковий голод, якщо не робите цього взагалі щодня. Хліб у поєднанні з варенням чи медом – це шкідливий мікс, адже складається із несумісних продуктів. Під час будь-якого прийому їжі варто дотримуватись балансу. У цьому ж випадку ви поєднуєте прості вуглеводи з такими ж простими вуглеводами, які не принесуть бажаної енергії та сил, але вміло підвищать показники рівня цукру в крові. Така реакція змушує тіло працювати в посиленому режимі, аби внормувати рівень, та продукує інсулін з підшлункової залози.
Якщо говорити про локальні наслідки, то вам грозить відчуття слабкості, перепади настрою та дратівливість. У довгостроковій перспективі такі сніданки можуть стати причиною порушення роботи підшлункової залози та призвести до діабету.