Ви здивуєтесь: 7 наслідків вживання оливкової олії
Джерело:
Eat This, Not ThatОливкова олія увійшла в раціон багатьох українців. Тепер її додають до багатьох страв. Організм при цьому отримує купу користі.
Зокрема, ця олія багата на здорові мононенасичені жири, за що ваше тіло скаже "дякую". Розповідаємо і про іншу користь цієї рідини.
Цікаво Два підступні продукти, від яких найлегше поправитись
Чим корисна оливкова олія
Зниження ризику розвитку хвороби Альцгеймера
Факторів, що впливають на появу цього захворювання, є чимало, але вживання олеоканталу (антиоксиданту, що міститься в оливковій олії) може покращити вашу ситуацію. Також дотримання середземноморської дієти, у якій є ця олія, пов'язане зі зниженням ризику розвитку деменції.
Покращене випорожнення
Люди, яких переслідують закрепи, відчують справжнє полегшення миттєво. Достатньо просто ввести рідину у раціон.
Зменшення ризиків інсульту
В одному з досліджень, де взяли участь 841 000 осіб, оливкова олія виявилася єдиним джерелом мононенасичених жирів, пов'язаним зі зниженням ризиків інсульту.
Обов'язково додайте оливкову олію у раціон / Фото Pexels
Менші ризики серцевих захворювань
Станом на 2018 рік було зібрано достатньо доказів, що споживання цієї речовини може знизити ризик розвитку проблем зі серцем. Зокрема, олеїнова кислота, яка міститься у харчових оліях, "відлякує" ішемічну хворобу.
Покращення фертильності
Їжа напряму впливає на фертильність. Дослідження показують, що як чоловіки, так і жінки, які дотримуються середземноморської дієти, багатої на оливкову олію, мають більше шансів завести дитину.
Зниження ризиків розвитку діабету
Олія позитивно впливає на рівень цукру в крові. Це, відповідно зменшує шанси на розвиток діабету 2 типу.
Міцніші кістки
Найкраще цьому допоможе молоко, але оливкова олія стане чудовим доповненням до дієти, що зміцнює кісткову тканину.