Готуємо ідеальний сніданок взимку: з чого він має складатися
Джерело:
LB.uaВсі ми знаємо, що сніданок є дуже важливим аспектом у нашому харчуванні, тож його важливо не пропускати. В зимову пору особливо важливо їсти щось тепле перед виходом на вулицю, тому розповідаємо, яким має бути ідеальний сніданок взимку.
Цінні поради щодо корисного та збалансованого сніданку дала дієтологиня Євгенія Розум.
Дивіться також 5 найбагатших на вітаміни і дешевих продуктів: варто додати їх до свого раціону
За її словами, для сніданку важливі рослинні або тваринні жири. Оскільки ранкова жовч густа, то коли ми їмо продукти з жирами, жовчний міхур починає легше скорочуватися. Це така собі профілактика жовчнокам’яної хвороби, бо йде добрий відтік жовчі й вона не застоюється.
Кисломолочний сир з ягодами – корисний сніданок / Фото Pexels
Для того, щоб вам було легко обрати для себе сніданок відштовхуючись від власних смакових вподобань, Євгенія Розум надала на вибір кілька варіантів:
- круте яйце або яйце пашот;
- салат чи тост з авокадо або горіхами;
- твердий та кисломолочний сир із зеленню та сіллю або з ягодами;
- каша з фруктами чи ягодами з додаванням шматочка масла або вершків;
- каша з овочами, які заправили оливковою олією;
- несолодкий йогурт із цільними ягідками.
Жовч – цінна рідина для нас і має багато важливих функцій: вона дає детоксикацію, нормальне функціонування кишківнику, допомагає ліпше засвоювати жири, робить профілактику атеросклерозу, позитивно впливає на нашу мікрофлору,
– зазначила дієтолог.
Саме тому важливо вживати сніданки з жирами, щоб та жовч, яку ми накопичили за ніч, використовувалась максимально правильно, а не застоювалась.