Баклажан має побічні ефекти: його можна їсти не всім
Джерело:
StylecrazeОсінь – сезон страв в основу яких входить баклажан. Ми його смажимо, запікаємо та навіть консервуємо. Цей овоч має багато цінних властивостей для організму людини, втім є певні заборони на його вживання.
Баклажани все ж таки мають кілька побічних ефектів, яких варто остерігатися. Його надмірне споживання може призвести до таких побічних ефектів як отруєння соланіном, алергії та оксалатних каменів у нирках.
До теми 4 побічних ефекти від волоських горіхів, про які ви не знали
Про негативні наслідки від вживання баклажанів розповіла сертифікована клінічна дієтологиня Нілофар Пендхарі.
Може спричинити алергію
Баклажан може викликати алергічні реакції. Це буває в поодиноких випадках, втім вони все одно трапляються. До симптомів відносять утруднене дихання, набряки та кропив’янку. Якщо ви відчуєте алергію на баклажан – перестаньте його їсти.
Пам’ятайте, що вживання баклажана в помірних порціях не завдасть вам шкоди. Побічні ефекти стосуються випадків, якщо їсти баклажан надмірно та у великих кількостях.
Баклажан має побічні властивості / Фото The Spice House
Може порушити всмоктування заліза
Насунін – це антоціан у шкірці баклажанів, який зв'язує залізо та видаляє його з клітин. Це може знизити всмоктування заліза у вашому організмі. Саме тому баклажан варто уникати людям з низьким рівнем заліза.
Може спричинити отруєння соланіном
Соланін – це природний токсин, що міститься в баклажанах. Надмірне споживання баклажанів може викликати блювання, нудоту та сонливість.
Дбати про своє здоров’я та рідних – легко, якщо обираєте Heel. Препарати цієї компанії поєднують німецьку якість, натуральний склад і перевірену дієвість. Здоров'я – найвища цінність.Може збільшити ризик утворення каменів у нирках
Баклажани містять оксалати, які можуть збільшити ризик утворення каменів у нирках у деяких людей. Від баклажанів варто відмовитися людям, які мають ризик до утворення каменів у нирках.