Один з найпопулярніших напоїв світу – зелений чай – завжди відзначався позитивним впливом на організм людини. Відтепер у вас з'являться ще 2 причини пити його вранці.

Корисно Чому під час війни варто розпочинати свій день зі зарядки: пояснення і корисні вправи

Вплив на рівень цукру та роботу кишківника

Нове дослідження дозволило вкотре переконатись, що корисні властивості зеленого чаю не обмежуються лише відомим списком. Вчені виявили, що вживання напою протягом 4 тижнів може знизити рівень цукру в крові.

В експерименті взяли участь 40 учасників: 21 з метаболічним синдромом і 19 здорових. Дослідники виявили, що рівень глюкози в крові був нижчим у тих, хто вживав екстракт зеленого чаю. Таким чином, він може знизити ризик діабету 2 типу та покращити чутливість до інсуліну.

У ході дослідження вчені також довели, що зелений чай має позитивний вплив і на роботу кишківника, зокрема зменшує запалення. Тож ранковий напій буде особливо корисним для людей з метаболічним синдромом.

Відомо, що зелений чай є великим джерелом антиоксидантів, речовин, які допомагають боротися зі запаленням в організмі. Зараз ми дізнаємося більше про те, як зелений чай може мати позитивний вплив на кишківник. Кишкова проникність дозволяє бактеріям та іншим токсинам проникати у кров, що призводить до запалення,
– пояснює Анджалі Моне, гастроентеролог лікарні Lenox Hill.

Зниження рівня глюкози в крові напряму пов'язане зі зменшенням негерметичності кишківника, що, відповідно, знижує запалення, незалежно від стану здоров'я.


Надмірна кількість зеленого чаю може бути шкідливою / Фото Unsplash

До теми Споживання чорного чаю впливає на тривалість життя: результати великого дослідження

5 додаткових причин пити зелений чай:

  • Напій покращує роботу мозку та може захистити головний орган центральної нервової системи у старшому віці.
  • Позбавить неприємного запаху з ротової порожнини та знизить ризик інфекцій.
  • Може стати в пригоді при схудненні, адже прискорює метаболізм.
  • Антиоксиданти, які входять до складу зеленого чаю, можуть знизити ризик розвитку деяких видів раку.
  • Містить здорові біоактивні сполуки, які допомагають запобігти пошкодженню клітин.