Про корисні властивості дині розповіла Кірра Браун – доктор медичних наук, яка є зареєстрованим баріатричним дієтологом.

Читайте також Помідори корисні не для всіх: ось 6 несподіваних побічних ефектів

Диня – джерело антиоксидантів

Антиоксиданти – природні молекули, які допомагають видаляти шкідливі сполуки в організмі, які називаються вільними радикалами, які з часом ушкоджують тканини.

Вживання продуктів, які багаті на антиоксиданти, зменшують ризик розвитку серцево-судинного захворювання та раку.

У дині міститься бета-каротин, який в організмі людини перетворюється на вітамін А, який підтримує зір та репродуктивне здоров’я.

Сприяє гідратації

Диня є однією з найбільш зволожуючих фруктів, адже містить в собі 90% води. Вживаючи диню, ми автоматично підтримуємо достатню кількість рідини та отримуємо постійний рівень енергії. Також достатння кількість рідини запобігає утворенню каміння в нирках.


Диня є корисною для організму людини / Фото Pexels

Підтримує імунне здоров'я

Дині є хорошими джерелами вітаміну С, який підтримує імунну систему, стимулюючи вироблення лейкоцитів. Вітамін допомагає організмові засвоювати залізо з продуктів рослинного походження, таких як горіхи, насіння та боби. Дослідження показують, що недостатня кількість вітаміну С пов'язана з більшою ймовірністю захворіти.

Корисна для здоров'я шкіри

Високий вміст вітаміну С та води в дині сприяє здоровій та сяючій шкірі. Вітамін С виробляє найпоширеніший білок в організмі – колаген, який підтримує еластичність шкіри та сприяє загоєнню ран. Зменшення колагену сприяє утворенню зморшок.