Укр Рус
27 липня, 10:00
2

Пити чи не пити: що відбувається з тілом, коли ви вживаєте комбучу

Наталія Самойленко розповіла чи корисна комбуча Наталія Самойленко розповіла чи корисна комбуча

Ви точно чули щось про напій комбучу, який вживає чимало людей. Попри корисні властивості, комбуча також має дещо негативний вплив.

Комбуча – це напій, традиційно виготовлений шляхом ферментації чаю (зазвичай чорного чаю або іноді зеленого чаю та чаю улун) і цукру за допомогою симбіотичної культури бактерій і дріжджів (SCOBY). На приготування комбучі йде 7–10 днів.

Читайте також Негайно припиняйте пити соки: вони шкідливі для здоров'я

Багато виробників додають для смаку такі інгредієнти як сік, фрукти чи трави. Така суміш для бродіння у контрольованому середовищі дозволяє корисним бактеріям і дріжджам робити чайний гриб варіантом пробіотичного напою.

Окрім того, дослідження показали антиоксидантну активність (здатність ефективно боротись із вільними радикалами) завдяки вмісту фенольних сполук,
 – зазначила дієтологиня Наталія Самойленко.

Комбуча зміцнює імунну систему, покращує травлення, зменшує запалення та підвищує енергію. Втім, не все так однозначно. Комбуча все ж таки має кілька побічних ефектів.

Надлишок калорій


Можливі побічні ефекти комбучі / Фото з Instagram samoylenko_diet

Доданий цукор


Можливі побічні ефекти комбучі / Фото з Instagram samoylenko_diet

Ушкодження зубної емалі


Можливі побічні ефекти комбучі / Фото з Instagram samoylenko_diet

Ризик інфікуватись


Можливі побічні ефекти комбучі / Фото з Instagram samoylenko_diet

Етанол


Можливі побічні ефекти комбучі / Фото з Instagram samoylenko_diet