Чому ви повинні їсти більше моркви: головні переваги для здоров'я

Джерело:
real simpleМорква – недорогий овоч, який легко знайти в супермаркеті. Водночас вона має широкий спектр корисних властивостей для здоров'я,
Морква зберігається в холодильнику тижнями, і її легко додати до страв та закусок людям будь-якого віку. Розповідаємо, чому її варто їсти більше, аніж люди звикли споживати.
Зверніть увагу Дренаж – не детокс: чому цей процес надважливий для організму
Користь моркви для здоров'я
Сприяє здоров'ю очей
Морква містить безліч вітамінів і мінералів, які відіграють важливу роль у функціонуванні наших органів. Мабуть, найвідомішим є те, що цей овоч позитивно впливає на здоров'я очей. Усе завдяки вмісту бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А.
Вітамін А, ймовірно, найбільш відомий своєю важливою роллю в підтримці здоров’я очей і гарного зору, і його достатнє споживання має важливе значення для зниження ризику дегенерації жовтої плями", – кажуть спеціалісти.
Допомагає шкірі залишатися здоровою
Вітамін А також необхідний для захисту здорової шкіри. Нещодавнє дослідження виявило, що люди, які споживали більше цього вітаміну та каротиноїдів, мали менший ризик раку шкіри.
Позитивно впливає на кишківник
Морква містить 2 грами клітковини на пів склянки порції (розчинної та нерозчинної). Розчинна клітковина здатна уповільнювати швидкість спорожнення шлунка, що посилює відчуття ситості після їди. Нерозчинна клітковина допомагає нам запобігти запорам.
У сукупності морква є потужним інструментом для підтримки здоров'я травної системи.
Сприяє здоров'ю серця
Морква також має високий вміст калію, який важливий для здоров'я серцево-судинної системи. У поєднанні з клітковиною вона має потенціал для захисту від хвороб серця та високого рівня холестерину.
Не містить глюкози
Морква мінімально впливає на рівень цукру в крові. Це робить її хорошою закускою як для діабетиків, так і для всіх, хто хоче уникнути стрибків рівня цукру в крові.