Частіше їжте щавель: він здивує своєю користю
Джерело:
MedFondЩавель багатий вітамінами та мінералами. У ньому містяться унікальні та корисні властивості для організму. Найчастіше ми використовуємо щавель в супі та в салатах.
У зеленому щавлі кислуватому на смак містяться вітаміни C, K, E, вітаміни ряду B, біотин, β-каротин, ефірні масла, флавоноїди і антоціани. Також в щавлі присутні мінеральні елементи: магній, фосфор, залізо.
Читайте також Ви цього не знали: що відбудеться, якщо вживати шоколад кожного дня
Корисні властивості щавлю
Щавель позбавляє від цинги, авітамінозів, анемії. 100 грамів цієї рослини містить 55% добової норми вітаміну С. Завдяки високому вмісту вітаміну C, посилюється всмоктування заліза, і як наслідок, піднімається гемоглобін в крові.
При гастриті зі слабким виділенням шлункового соку вживання щавлю підвищує кислотність і нормалізує травлення, стимулює діяльність кишківника. Невеликі дози щавлевого соку виявляють жовчогінну дію на організм. Народна медицина радить використовувати настої з листя і коріння рослини як кровоспинний і протизапальний засіб.
Щавель є дуже корисним для нашого організму / Фото з 100.menu
Великий запас вітамінів (зокрема аскорбінової кислоти) перекривають більшу частину дефіциту вітамінів. Щавель успішно використовують для лікування серця і кровоносних судин. Щавлева кислота виводить з організму шкідливий холестерин, підтримує м'язи і нерви в тонусі.
Досі у пошуках перевірених часом препаратів з доказовою ефективністю та мінімальним негативним впливом? Німецька компанія Heel вже про це подбала. Обирайте найкраще для себе та своїх рідних.Також щавель використовують для позбавлення від проблем, що виникають під час менопаузи. Вітаміни групи B, що входять до складу щавлю, та антиоксиданти нормалізують роботу нервової системи і беруть участь в оновленні клітин, а разом з вітаміном А допомагають у відновленні зору. Калій допомагає в процесах регуляції артеріального тиску.