Будь-який вид шоколаду може вписатися в загальну збалансовану схему харчування, втім важливо знати його користь для здоров'я від регулярного вживання.

До слова 5 продуктів, які допоможуть зменшити целюліт

Покращить здоров’я вашого серця

Темний і молочний шоколад містять в какао флавоноїди – антиоксиданти. Вони мають різні переваги для здоров'я, включно з покращення здоров'я серця. В дослідження 2018 року, опублікованому в журналі "Огляди серцево-судинної медицини", було виявлено деякі перспективи в покращенні показників артеріального тиску при вживанні помірної кількості темного шоколаду кожні один-два дні.

Зменшить менструальні спазми

Темний шоколад багатший на магній. За даними Міністерства сільського господарства США, 50 грамів темного шоколаду містять 114 міліграмів магнію, що становить близько 35% рекомендованої дієтичної норми для дорослих жінок. Магній допомагає розслабити м'язи, зокрема слизову оболонку матки. Шоколад може допомогти полегшити менструальні спазми.

Що буде, якщо вживати шоколад кожного дня
Що буде, якщо вживати шоколад кожного дня / Фото з Pexels

Підвищить рівень заліза

Згідно з дослідженням 2021 року, опублікованим у Journal of Nutrition, залізодефіцитна анемія зростає. Це може призвести до таких симптомів, як втома, слабкість і ламкість нігтів. Втім, темний шоколад є хорошим джерелом заліза.

50-грамова порція темного шоколаду містить 6 міліграмів заліза. Для порівняння: за даними Національного інституту здоров'я, жінкам у віці від 19 до 50 років потрібно 18 міліграмів заліза на день, а дорослим чоловікам – 8 міліграмів на день.

Покращить когнітивну функцію

Під час дослідження було виявлено, що щоденне вживання темного шоколаду впродовж 30 днів покращувало когнітивні функції учасників.

Що буде, якщо вживати шоколад кожного дня
Що буде, якщо вживати шоколад кожного дня / Фото з Pexels

Збільшить ризик високого рівня холестерина

Білий і молочний шоколад містять велику кількість насичених жирів і доданих цукрів. За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, надмірне споживання насичених жирів і доданих цукрів пов'язане з високим рівнем холестерину і підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань.