Чому не можна повторно заварювати пакетик чаю

2 жовтня 2022, 20:58
Читать новость на русском

Зізнайтесь, бодай раз у житті ви точно заварювали один і той же пакетик чаю два або більше разів. Дехто користується таким способом постійно.

Така економія може насправді зашкодити та навіть призвести до більших витрат. Чому цього робити не можна та які можуть бути наслідки, розповідаємо далі.

Цікаво Піклуйтесь, як про обличчя: експертка ексклюзивно розповіла головні правила догляду за бікіні

Чим небезпечне повторне заварювання чаю

Чайний пакетик можна безпечно використовувати лише один раз. І навіть якщо після другого заварювання ваш напій нічим не відрізняються, це не робить його безпечним для здоров'я. Річ у тім, що у вологому середовищі, яке утворюється після першого заварювання і залишається чекати на стільниці наступного разу, розмножуються грибки і бактерії.

До того ж після первинного процесу приготування починається окислення. Небезпечними стають і напої, консистенція яких помутніла та покрилась плівкою. У них та залишених надовше пакетиках утворюється гуанідин – це токсична органічна сполука.


Пакетик чаю можна заварювати лише раз / Фото Pexels

Холодна пора наближається, а з нею – і сезон вірусів та застуд. Подбайте про якісний захист для себе і своїх рідних. Більше про перевірені методи профілактики розповідаємо тут.

Регулярне споживання такого чаю може обернутись небезпечними наслідками для організму. Зокрема ви можете відчувати запаморочення та нудоту. У перспективі зекономлений пакетик чаю може "потішити" захворюваннями шлунково-кишкового тракту, хворобами печінки та іншими неприємними наслідками.

Що робити, якщо цілого пакетика забагато: безпечний та економний лайфхак