Як правильно розподілити вуглеводи, жири та білки на тарілці: фото
Джерело:
NDTVЛюдям, які хочуть схуднути або ретельно слідкують за своїм харчуванням, потрібен збалансований раціон.
Корисні поради щодо цього дала американська дієтологиня Рейчел Пол (Rachel Paul). За її словами, щоб знизити кількість вуглеводів і калорій, достатньо заповнити половину тарілки овочами.
Читайте також: Які шкідливі звички заважають швидко схуднути: 6 головних помилок
"Ця ідея може здатися простою, але невеликі зміни можуть давати великі результати", – пояснила Рейчел.
В інстаграмі жінка опублікувала фотографію з двома тарілками. Одна з них наполовину заповнена їжею, яка багата крохмалистими вуглеводами, на чверть – білковими продуктами, і ще на чверть – овочами.
Проте при схудненні потрібно прагнути до пропорцій, які представлені на другий тарілці, де овочі займають половину, чверть – білкові продукти, і ще чверть – їжа з крохмалистими вуглеводами.
Немає таких продуктів, які не можна, але потрібно замислюватися про те, які продукти та в яких кількостях будуть найприємніше для вашого організму. Для багатьох людей корисними будуть невеликі порції крохмалистих вуглеводів при більшій кількості овочів, жиру і білка,
– підсумувала лікарка.