Чимало людей люблять поласувати пастою чи печеною картоплею, навіть якщо ці популярні страви й справді можуть підвищити рівень цукру у крові. Та доктор Майкл Мослі розповів, як можна впоратися з цією проблемою і насолоджуватися продуктами без шкоди для здоров'я.
Цікаво Ці 5 продуктів допоможуть вам жити довше: ось що розповів лікар
Як правильно варити макарони
Якщо ви переймаєтеся через рівень глюкози, вам варто вдатися до одного простого трюку, коли ви варите макарони, і це може мати вирішальне значення для вашого здоров'я.
Якщо взяти макарони, варити та охолоджувати їх, вони перетворюються на щось, що називається стійким крохмалем,
– поділився доктор Мослі.
Стійкий крохмаль діє як клітковина, а це значить, що після розігрівання паста вже не буде так сильно підвищувати рівень цукру. Окрім того, лікар переконує, що перетворення вуглеводів у продуктах на стійкий крохмаль може навіть знизити рівень холестерину.
Слова доктора можуть підтвердити також і дослідження – один з експериментів 2016 року показав, що люди, які додавали до своєї дієти більше стійкого крохмалю, мали набагато менші шанси отримати "поганий" холестерин.
Правильно приготовані макарони не піднімуть рівень цукру в крові / Фото Pexels
Знайти стійкий крохмаль ви можете у багатьох бобових, наприклад, квасолі, а також у сочевиці та цілозернових продуктах. Та якщо ви хочете збільшити його кількість і в макаронах та картоплі, це також дуже легко зробити.
У мене є чудовий спосіб посилити його. Ви берете макарони або, можливо, картоплю, варите їх, потім охолоджуєте на ніч у холодильнику, а потім розігріваєте,
– розповів Майкл Мослі.
Насправді таким чином ви можете перетворити багато різних форм вуглеводів на стійкий крохмаль – просто відваріть, охолодіть, а потім знову розігрійте продукт. Після охолодження крохмалю він перекристалізується, тому при нагріванні його більша частина витримає процес. І ця процедура навіть не впливає на поживність страви – ви все ще можете отримати свої білки, вітаміни та мінерали.