Як дешево знизити артеріальний тиск: копійчаний метод, який працює

20 грудня 2022, 18:24
Читать новость на русском

Джерело:

Express

Люди з проблемами з тиском часто уникають вживання багатьох продуктів та напоїв, які можуть негативно вплинути на показники. Проте варто не лише забирати, але й додавати у раціон потрібне.

Знижувати артеріальний тиск можуть не лише ліки, але й правильні продукти. Про головні розповідаємо у нашому матеріалі.

Цікаво Про що свідчить запалення: причини та способи лікування

Які продукти знижують тиск

Високий артеріальний тиск – це небезпечний тривожний симптом, який з часом може перерости у складні захворювання з летальними наслідками, як інфаркт та інсульт. Ускладнення виникають через сильне навантаження на серце та мозок. 

Локально знизити тиск можуть правильні ліки, а от глобально боротись із негативним симптомом може правильна дієта. Її розробкою займались вчені у новому дослідженні. Вони знайшли унікальну сполуку в одному з найпопулярніших напоїв світу, флавоноїдів, які дають чимало переваг для здоров'я, зокрема знижують тиск. 

Вияснилось, що збільшувати показники може споживання солі, оскільки вона затримує воду в організмі, що створює додатковий тиск на кровоносні судини. Зменшення кількості приправи у раціоні може зменшити і негативні показники.


Додайте чай у раціон / Фото Pexels

Як ефективно та без шкоди для здоров'я лікувати захворювання: розповідаємо у нашому матеріалі про біорегуляційний підхід на практиці.

Головним супернапоєм для людей, які мають проблеми з тиском, може стати чай. Це вдалось виявити шляхом аналізу 157 раніше проведених випробувань і 15 досліджень впливу флавоноїдів на організм. Оптимальною буде кількість 400 – 600 міліграмів на добу.

Крім того, збільшення споживання харчових флавоноїдів може допомогти покращити показники артеріального тиску, концентрації холестерину та цукру в крові. Найсильніші докази були для деяких біомаркерів, наприклад, артеріального тиску, загального холестерину, холестерину ліпопротеїнів високої щільності та динаміки інсуліну/глюкози,
– зазначають автори дослідження.

Хорошими джерелами флавоноїдів також вважаються:

  • чай;
  • яблука;
  • ягоди;
  • какао.