Які чаї пити перед сном, щоб покращити роботу кишківника
Джерело:
Well and GoodВечеря – це найбільш обговорюване споживання їжі серед дієтологів. Одні говорять, що потрібно обмежувати себе в порціях, інші – наполягають, що вечеря – можливість відпочити за поживною їжею і якщо їсти за 2 – 3 години до сну, організму нічого не загрожує.
Нерідко після вечері, а також на наступний ранок, можна зіткнутися з відчуттям важкості й дискомфортом. Тому існує чітка рекомендація їсти продукти, які легко засвоюються (нежирні овочеві супи, риба, сочевиця чи рис). Якщо вам не вдалося дотриматися цих порад і у вас все ж виникли проблеми з травленнями, їх допоможуть усунути трав'яні чаї, призначені для заспокоєння шлунку.
Читайте також Їсти чи не їсти: що відбувається з тілом, коли ви лягаєте спати голодними
Зареєстровані дієтологи-гастроентерологи Емі Шварц та Кірстен Джексон, назвали 3 чаї, які допомагають травленню. А відсутність кофеїну робить їх хорошим вибором для другої половини доби.
1. Імбирний чай
Імбирний чай очолює список дієтологів. Він корисний для кишківника:
Невеликі дослідження показали, що імбир може пришвидшити випорожнення шлунка, що допомагає запобігти розладам травлення, – розповідає Шварц.
Це означає, що гаряча чашка імбирного чаю може пришвидшити процес травлення, завдяки чому ви не будете лягати спати з переповненим шлунком. Крім цього імбир полегшує симптоми здуття й печії. Відтак, ви можете використовувати чай, як природну альтернативу антацидам.
2. М’ятний чай
Які чаї корисні для шлунку / Фото Unsplash
М'ята заспокоює шлунок, запобігаючи скороченню його м’язів. Це дозволяє уникнути спазмів, що особливо важливо для пацієнтів із синдромом подразненого кишечника.
Чай здатний заспокоїти біль, спровокований як їжею, так і стресом. До того ж хворим радять змінити свій спосіб життя: менше нервуватися, виконувати вправи на дихання чи медитувати.
3. Ромашковий чай
Ефекти ромашки тісно пов’язані з релаксацією, але цим ефект рослини не обмежується.
Ромашка містить пребіотики, які підживлюють кишкові бактерії та можуть полегшити закрепи, – розповідають дієтологи.