Список продуктів і страв, які не можна їсти на сніданок
Джерело:
healthlineНасправді багато традиційних сніданків є не зовсім корисними та навіть шкідливими. Що не можна їсти зранку – читайте в матеріалі.
Найкорисніші варіанти сніданку містять поєднання білків, клітковини та корисних жирів, щоб ви відчували себе ситими до обіду, а також помірну кількість нерафінованих вуглеводів для швидкого забезпечення енергією.
На жаль, багато звичайних продуктів для сніданку не відповідають цим критеріям і можуть викликати у вас відчуття голоду невдовзі після їди. Ось 6 продуктів, які не варто їсти на сніданок.
Зверніть увагу Раціон, як у королеви: що їсти, аби дожити до 96 років
Їжа, яку не треба їсти зранку
Солодкі пластівці
Пластівці зазвичай багаті цукром і мають низький вміст білка, а це означає, що вони швидко підвищать рівень цукру в крові. Це може призвести до дратівливості та швидкого відчуття голоду.
Навіть несолодкі пластівці, такі як кукурудза або висівкові, як правило, мають низький вміст білка – лише 2 грами білка на чашку (25 грамів).
Навіть більш природні варіанти, такі як гранола, часто містять доданий цукор, який пов'язують із ожирінням, діабетом 2 типу та серцевими захворюваннями. Тому пластівці не є найкращим варіантом для щоденного сніданку.
Млинці й вафлі
Млинці та вафлі не є поживні. Ці страви часто готують із очищеного білого борошна та заправляють маслом і сиропом, який, по суті, є чистим цукром.
Це означає, що млинці та вафлі містять багато калорій, жиру та цукру, але не містять білка та клітковини. Вони можуть швидко наситити організм, але так само скоро ви відчуєте голод.
Однак якщо ваша тяга до млинців або вафель занадто сильна, щоб ігнорувати їх, вибирайте варіанти з цільнозерновими або іншими багатими на поживні речовини інгредієнтами, такими як мигдальне або нутове борошно. Ви можете поєднувати їх із джерелами білка на свій вибір і використовувати горіхове масло замість сиропу як начинку.
Тости з маслом
Тости з маслом – це простий і легкий сніданок. Але цей знову ж таки не містить білка. Переважна більшість калорій у тостах з маслом надходить із вуглеводів у хлібі та жиру з масла.
А проте, хліб з маслом може бути доречним варіантом сніданку, якщо ви виберете цільнозерновий хліб і додасте багаті білками начинки, такі як яйця або подрібнену курячу грудку. Щоб додатково підвищити вміст поживних речовин, покладіть на тарілку нарізані овочі, як-от помідори, огірки або листову зелень.
Випічка
Пончики, булочки, тістечка для тостерів – це лише кілька прикладів випічки, яку часто обирають для сніданку. Однак це не найкращий вибір.
Така їжа багата цукром, жиром і калоріями, а також має низький вміст білка та клітковини. Це означає, що ви можете зголодніти задовго до обіду.
Підсолоджені та знежирені йогурти
Йогурт – гарне джерело білка та пробіотиків. Пробіотики – це живі бактерії, які можуть покращити травлення.
Однак багато типів йогурту містять доданий цукор, що робить його менш корисним. Більше того, у багатьох популярних сортах майже або повністю вилучено вміст жиру, тому вони менш ситні, ніж повножирні альтернативи.
Для більш здорової альтернативи спробуйте нежирний несолодкий грецький йогурт. У ньому більше білка, ніж в інших сортах, і ви можете легко підсолодити його за смаком. Наприклад, додайте трішки меду, безкалорійний підсолоджувач, такий як стевія, або, що ще краще, нарізані шматочками свіжі фрукти.
Солодкі кавові напої
Спеціальні кавові напої, такі як капучино, мокко, лате містять багато цукру. Деякі напої мають цілих 70 грамів цукру, що дорівнює 280 калоріям або більше на порцію.
Вживання одного з цих напоїв під час сніданку може швидко підвищити рівень цукру в крові. Це призведе до того, що ваше тіло буде виділяти інсулін, що може призвести до відчуття голоду та дратівливості.
Крім того, якщо ви п'єте кавовий напій разом із випічкою, то ваш сніданок містить надмірну кількість калорій і цукру. Це може призвести до небажаного збільшення ваги.
Обирайте якісну турботу про своє здоров’я. Про перевірені часом засоби читайте тут.