Цей простий продукт знижує ризик депресії
Джерело:
healthlineНі, мова не про шоколад. Є багато інших, корисніших продуктів, які можуть знизити рівень депресії. Наприклад, певні овочі.
Експерти кажуть, що гриби містять калій, вітаміни групи В та інші корисні поживні речовини. Нове дослідження пов'язало вживання грибів зі зниженням ризику депресії.
Автори дослідження вважають, що антиоксидант під назвою ерготіонеїн відповідальний за цей ефект.
Зверніть увагу Дренаж – не детокс: чому цей процес надважливий для організму
Гриби є джерелом ерготіонеїну
У новому дослідженні команда Penn State повідомила, що люди, які вживають гриби, мають менший ризик розвитку депресії.
Провідний дослідник сказав, що це може бути пов'язано з тим, що гриби містять такі мінерали, як калій і амінокислоту ерготіонеїн, що знижують ризик тривоги та депресії.
"Ерготіонеїн, потужний антиоксидант, присутній у високих кількостях у грибах, можна отримати лише з дієтичних джерел", — сказав спеціаліст.
Високий рівень ерготіонеїну в організмі може допомогти запобігти окислювальному стресу. А він, як відомо, відіграє значну роль у розвитку різних нервово-психічних розладів, враховуючи депресію.
Відповідно до основної інформації, наведеної в дослідницькій статті, гриби також містять інші речовини, такі як вітамін B12, антиоксиданти та протизапальні речовини, які знижують рівень тривожності.
Інші переваги для здоров'я
Гриби містять вітамін D, який сприяє гарній імунній системі, здоров'ю кісток і покращенню психічного здоров'я. Вміст калію в них допомагає знизити артеріальний тиск.
Певні сорти грибів також містять цинк, який сприяє оптимальному росту дітей, а також життєво важливий для нашої імунної системи.
До того ж вони малокалорійні. Одна чашка сирих грибів містить менше ніж 20 калорій.