Здавалося б, що деруни, чебуреки та котлети – несумісні страви з поняттям корисне, а тим більше дієтичне харчування. Але Instagram-аккаунт онлайнового спортивного залу Fat Killers переконує в протилежному.

Зібрали три надзвичайні рецепти, які ви мусите повторити вдома!

Читайте також: 6 причин полюбити страви з гарбуза

Чебуреки з гарбуза

Для приготування тіста вам знадобиться:

  • 100 г гарбуза, натертого на дрібній тертці
  • 100 г йогурту
  • 1 яйце
  • 400 г цільнозернового борошна
  • Сіль та спеції на свій смак
  • Дрібка соди

Для начинки:

  • 350 г фаршу з курячого філе
  • Сіль та спеції на свій смак

Процес приготування:

  1. Замісити тісто. Поставити в холодильник на 30 хв.
  2. Розкатати тісто, викласти начинку, сформувати чебурек.
  3. Випікати 40 хв при 180 градусах.

Котлети з гарбузом та шпинатом

Для приготування цієї страви знадобиться:

  • 250 г фаршу з курячого філе
  • 200 г гарбуза
  • 50 г шпинату
  • 1 яйце
  • 3-4 ст.л цільнозернового борошна
  • Спеції, сіль на свій смак

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз натерти, шпинат дрібно порізати.
  2. Змішати всі інгредієнти.
  3. Смажити на оливковій олії або без. Також можна запікати в духовці.

Гарбузові деруни

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

  • 800 г гарбуза
  • 1 невелика цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 1 чайна ложка куркуми
  • 1 чайна ложка копченої паприки
  • 100 г рисового борошна
  • оливкова олія для смаження
  • сіль і перець на свій смак

Спосіб приготування:

  • Покладіть в миску тертий гарбуз, натерту цибулю, часник, та спеції.
  • Додайте яйця, борошно і все ретельно перемішайте ложкою.
  • Викладаємо масу на сковорідку і смажимо по 3 хвилини з кожного боку (поки вони не стануть золотистими).
  • Подавайте млинці з гарбуза з улюбленим йогуртовим соусом.

Смачного!