На перший погляд, цвітна капуста скромний продукт, який можна готувати лише кількома звичними способами. Спішимо розповісти, що це далеко не так! Нещодавно дієтологиня та тренерка lia_obri розповіла про рецепт з цвітної капусти, який доводить, що цей продукт нічим не поступається картоплі.

Читайте також: Чим цвітна капуста краща за інші овочі

Переваги страв з цвітної капусти

Які страви приготувати з цвітної капусти / Фото Foodiesfeed

Цвітна капуста містить лише 30 калорій на 100 г продукту, при цьому навіть невелика порція овоча наситить організм залізом, калієм, кальцієм, магнієм, натрієм і фосфором.

Також варто звернути увагу, що вітаміни, які містяться у цвітній капусті, чудово збалансовані. Серед них: А, B1, В2, В3, В6, В9, C, Е, Н, PP.

Як приготувати пюре з цвітної капусти

Як приготувати пюре з цвітної капусти / Фото Foodiesfeed

Для того, щоб приготувати дієтичне пюре знадобиться:

  • одна цвітна капуста середнього розміру;
  • яйце - 1 шт.
  • сир твердий - 50 г
  • сметана - 30 г
  • куркума - 1 ч.л.

Спершу розбираємо капусту на суцвіття та варимо до готовності в підсоленій воді. Коли суцвіття приготовилися, зливаємо воду та ретельно збиваємо їх блендером. Щоб довести капусту до консистенції пюре, додаємо сюди сире яйце та сметану.

І куди без спецій? Щоб надати страві характерний смак та оживити її блідий колір, рекомендується приправити пюре куркумою.

Подаючи страву, варто потерти твердий сир на дрібній терці та присипати ним пюре з цвітної капусти.

Все просте – геніальне. А в цьому випадку – ще й дієтичне! Зберігайте рецепт та харчуйтеся правильно. Смачного!