Ситний сніданок – щоб схуднути: нове дослідження і рецепти, які допоможуть

20 вересня 2022, 17:11
Читать новость на русском

Вчені щоразу дивують новими дослідженнями, які б максимально спростили процес схуднення. Тож поки ви плануєте нове тренування в залі, ми пропонуємо просто правильно обирати час споживання їжі.

Вчені Абердинського університету провели нове дослідження та порівняли влив на організм калорійного сніданку і такої ж вечері. Результати показали, що ситний ранній прийом може сприяти схудненню.

Цікаво Жир чи цукор: що для людини гірше

Нове дослідження, яке спростить схуднення

Загалом дослідники взяли за основу хронохарчування – це зв'язок між їжею й індивідуальними біоритмами людини. Вони відстежували вироблення енергії та швидкість обміну речовин в учасників експерименту.

Їжу для 30 добровольців готували більше ніж два місяці. Розмір порцій сніданку, обіду та вечері становив близько 1700 калорій. Протягом першого місяця експерименту люди снідали дуже ситно, обід був невеликим, а вечеря ще меншою. Наступний місяць добровольці мали ситніший прийом їжі ввечері, аніж уранці.


Чи впливає час прийому їжі на схуднення / Фото Pexels

Результати показали, що час великого прийому їжі не впливає ні на швидкість метаболізму, ні на кількість втраченої ваги. Проте було встановлено, що люди, які мали насичений сніданок, почувались менш голодними протягом дня, що сприяє схудненню та пригнічує апетит.

Якщо ви хочете змінити свій раціон, подумайте про години, коли відчуваєте найбільший голод і потребуєте додаткового перекусу. Якщо ви не в змозі відмовитись від пізнього прийому їжі, то допоможе ситніша вечеря й невеликі перекуси протягом дня,
– пояснює дієтологиня з Астонського університету Дуейн Меллор.

До теми 7 порад, які допоможуть пити більше води щодня

3 рецепти корисних та ситних сніданків


Чим корисно снідати / Фото Pexels

Сніданок №1 – 477 кілокалорій:

  • 2 яйця (жарені або варені);
  • скибка цільнозернового хліба;
  • 20 грамів сиру;
  • 10 грамів овочів або салату;
  • 2 чайні ложки рослинної олії.

Таке ранкове меню наситить організм білками (27 грамів), жирами (24 грами), вуглеводами (40 грамів).

Сніданок №2 – 453 кілокалорій:

  • 150 грамів 5% творогу;
  • 20 грамів горіхів;
  • 100 мілілітрів йогурт 1,5%;
  • 1 хлібець;
  • 150 грамів фруктів.

Меню подарує організму білки (37 грамів), жири (20 грамів), вуглеводи (35 грамів).

Сніданок №3 – 446 кілокалорій:

  • 50 грамів вівсяної крупи;
  • пів банана;
  • 20 грамів горіхів;
  • 20 грамів твердого сиру;
  • кориця до смаку.

Сніданок наситить організм білками (17 грамів), жирами (20 грамів), вуглеводами (50 грамів).