У горіхах міститься білок, клітковина, омега-3 жирні кислоти та антиоксиданти. Їх легко взяти з собою в дорогу, тож вони мають стати вашим перекусом №1, адже його корисні властивості вражають.

Читайте також 5 причин додати у свій раціон шоколад: в чому його користь

Які переваги ви отримаєте від перекусу волоськими горіхами розповіла доктор медичних наук Венді Базіліан.

Підтримують імунітет

Всього 30 грамів горіхів містять магній, клітковину та білок, які є важливими елементами для підтримки нашої імунної системи. Вони також є джерелом вітаміну В6 та міді, які також корисно впливають на імунну систему.

Містять здорові жири

Серед всіх горіхів волоські виділяються своєю унікальністю, оскільки вони містять майже повністю корисні поліненасичені жири (13 г) та омега-3 альфа-ліноленову кислоту (2,5 г) на одну порцію – 30 грамів волоських горіхів. Вони добре впливають на здоров’я серця, мозку та запалення.

Волоські горіхи є дуже корисними
Волоські горіхи є дуже корисними / Фото Pexels

Містять антиоксиданти

За словами Венді Базіліани, волоські горіхи містять найбільшу кількість поліфенолів. Ці сполуки відіграють важливу роль у зміцненні здоров’я.

Підтримують здоров’я кишківника

Волоські горіхи наділені пребіотичними властивостями, тож здатні підтримувати здоров’я кишківника та посилюють зростання корисних бактерій.

Впливають на когнітивне здоров’я

У волоських горіхах містяться поживні речовини, які підтримують здоров’я мозку, а ще часте вживання горіхів може сприяти покращенню когнітивних функцій.

Зменшують вагу

Дослідження проведене Гарвардською школою охорони здоров'я показало, що збільшення щоденного споживання горіхів всього на половину порції (15 грамів) пов'язане з меншим набором ваги та меншим ризиком ожиріння.