Авторка книжок про харчування та дієтолог Ліза Дрейер перш за все зазначила, що фрукт багатий Омега-3 жирними кислотами, які дозволяють зменшити рівень холестерину в крові та знизити ризик виникнення інсультів й інфарктів.
Читайте також: Україна нарощує імпорт авокадо: що спричинило інтерес до алігаторової груші
Також авокадо – це джерело калію, важливого для роботи нервової системи і постачання клітин поживними речовинами. Калій також сприяє зниженню кров'яного тиску.
Фрукт багатий мононасиченими жирами. Вони також сприяють виведенню холестерину і зниження ризику розвитку тромбозу. Корисний і для людей, які стежать за своєю вагою. Завдяки високому вмісту клітковини, авокадо довше насичує організм.
Авокадо містить багато клітковини \ Photo by Charles Deluvio on Unsplash
Також є фолієва кислота. Це вітамін групи В, необхідний для роботи мозку і здорової вагітності. Фолієва кислота може допомогти запобігти вродженим вадам розвитку, особливо тим, які впливають на мозок та хребет дитини, на перших тижнях вагітності, згідно з дослідженнями.