Про користь горіхів розповіла у своєму інстаграм-блозі дієтологиня Світлана Фус.
Зверніть увагу Ось 4 причини їсти йогурт щодня: він вразить користю
Вона зазначила, що горіхи - це концентроване джерело поживних речовин (вітамінів, мінералів, клітковини). В них досить багато жирів. Це головним чином корисні жири, в своїй натуральній формі, яких не торкнулася промислова обробка.
Значна частка жирів в горіхах – цінні моно-і поліненасичені жирні кислоти, які відносяться до групи омега-9, омега-3 і омега-6. Завдяки їм горіхи позитивно впливають на функціонування серцево-судинної системи і мозку,
– зазначила Світлана Фус.
Горіхи є ситним продуктом. Вони добре насичують завдяки тому, що в їх склад входять білки, вуглеводи, в поєднанні з жирами, харчовими волокнами, вітамінами і мінералами.
Дієтологиня радить купувати горіхи тільки в шкаралупі, яка захищає цінні жири і вітамін Е від окислення. Жири в очищених горіхах швидко окислюються і набувають смак прогірклого масла. Фус рекомендує очистивши горіхи від шкаралупи, їсти їх сирими, щоб зберегти корисні жирні кислоти і вітамін Е.
Підсмажування горіхів – це ще одна велика помилка у сучасному харчуванні, оскільки висока температура руйнує жири і знижує вміст вітамінів. Також підсолені, а тим більше підсолоджені цукром або медом горіхи – теж далеко не кращий вибір. Тому раджу їсти горіхи в сирому вигляді, окремо від шоколаду та солодощів,
– додала дієтологиня.
Також Світлана Фус опублікувала гід найпопулярнішими горіхами та розповіла, чим саме корисний мигдаль, кеш’ю, макадамія, волоські горіхи, фундук, фісташки.
Корисні властивості горіхів / Фото інстаграм Світлани Фус