Морепродукти містять у собі багато білка. Він необхідний для нарощування і підтримки м'язової маси. Також вони багаті на жирні кислоти.
Цікаво Додайте до раціону печінку: вона надзвичайно корисна
Корисні властивості морепродуктів
Омега-3 – це корисні жири, які ваше тіло не виробляє саме по собі, тож вам потрібно отримувати їх з їжі або харчових добавок. Жирна риба, така як лосось, оселедець, форель, сардини, є одним із найкращих джерел. Відомо, що жирні кислоти омега-3 зменшують запалення в організмі, що може знизити ризик серцевих захворювань, деменції та деяких видів раку.
Згідно з FDA, вживання в їжу приготовленої риби під час вагітності та під час грудного вигодовування допомагає вашій дитині засвоювати омега-3, які можуть сприяти розвитку її мозку.
Морепродукти містять у собі багато білка та жирних кислот / Фото з Pexels
Також морепродукти містять багато вітамінів і мінералів, яких не вистачає у звичайному раціоні.
Додаючи в їжу велику кількість морепродуктів, може допомогти вам збільшити споживання вітаміну B12, селену, магнію і цинку. Окрім того, морепродукти містять кальців і вітамін D.
Морепродукти є найкращим дієтичним джерелом йоду і фтору для людини. Крім того містять помірну кількість заліза. Вміст заліза в них становить 30-50 % від його вмісту в червоному м'ясі.
Що входить до морепродуктів
До найпоширеніших морепродуктів відносяться устриці, мідії, морські гребінці, восьминоги, морські каракатиці і кальмари, креветки, краби, лобстери, омари, лангусти і річкові раки.