Ми вживаємо кабачки у різноманітних варіантах: смажені, тушковані, на пару, консервовані чи навіть сирі. Якщо ж ви любите їсти кабачок сирим, то ви повинні знати про не дуже приємні наслідки, які він може викликати. Про побічний ефект кабачка розповіла доктор медичних наук та дієтолог Челсі МакКаллум.

Читайте також Велика кількість часнику небезпечна: пояснюємо чому

Кабачок містить поживну речовину – целюлозу та різновид нерозчинної клітковини. Целюлоза міститься у всіх видах кабачків, тому вони такі жорсткі й тверді, тож їх важче жувати, ніж інші овочі. Сирий кабачок може викликати болюче здуття живота.

Ті люди, які страждають на СРК (синдром роздратованого кишківника), можуть отримати дискомфорт у шлунково-кишковому тракті через занадто багато нерозчинної клітковини.


Кабачок має один побічний ефект / Фото Freepik

Якщо ви відчуваєте проблеми з животом після того, як з’їсте сирий кабачок, то варто обмежити його споживання у максимально можливій кількості.

Коли ви їсте сирі кабачки, бактерії в кишківнику харчуються целюлозою і, крім ферментів, допомагають її розщеплювати. Однак, коли бактерії харчуються целюлозою, вони виділяють метан, що може спричинити здуття живота або скупчення газів.