Гемоглобін – це багатий залізом білок, який міститься в еритроцитах. Вони відповідають за перенесення кисню по всьому тілу. Про це розповіла медсестра з питань здоров’я та здоров'я Домініка Фонтейн.

Дивіться також У якому віці дітям можна давати йогурт: важливі поради, які треба знати

Низький рівень гемоглобіну може бути ознакою анемії. Це відбувається, коли у людини недостатньо еритроцитів або вони перестають функціонувати належним чином. Анемія призводить до нестачі кисню в організмі, а це є небезпечним. Рівень гемоглобіну можна підвищити природним шляхом та контролювати в домашніх умовах.

Збільшіть споживання заліза

Залізо сприяє виробленню гемоглобіну, а це сприяє утворенню більшої кількості еритроцитів. Низький рівень заліза може призвести до низького рівня червоних кров’яних тілець.

Людині з низьким рівнем гемоглобіну корисно вживати більше продуктів, багатих залізом: м'ясо, риба та птиця, м'ясо, квасоля, бобові, яйця, листові зелені овочі, такі як капуста і брокколі, горіхи і насіння.

Збільшіть споживання фолієвої кислоти

Фолієва кислота – це тип вітаміну групи В, який відіграє важливу роль у виробленні гемоглобіну. Організм використовує фолієву кислоту для виробництва гему – компонента гемоглобіну, який допомагає переносити кисень.

Еритроцити не зможуть дозріти, якщо людина не отримує достатньо фолату. Це може призвести до фолієво-дефіцитної анемії та низького рівня гемоглобіну. Хороші джерела фолієвої кислоти включають: шпинат, квасоля, арахіс, фрукти, насіння, яйця.

Збільшіть засвоєння заліза

Споживання певних вітамінів і мінералів може допомогти організму краще засвоювати залізо. Сюди входить вітамін С, вітамін А, бета-каротин.