Харчові добавки або адитиви – це природні або синтезовані речовини які додають у їжу для збільшення терміну придатності, зміни її забарвлення, консистенції або текстури. Вони не підвищують харчову цінність продуктів.

Сьогодні відомо понад 2800 найменувань харчових добавок. Деякі з них заборонені, деякі – використовуються для зберігання їжі протягом багатьох століть. Та чи всі знають, яка між ними відмінність?

Корисно 24 підготував спеціальний тест, який дасть змогу перевірити чи орієнтуєтеся ви, що означає позначка "Е" на упаковці улюблених страв.

Читайте також: Що відбувається з тілом, якщо ви відмовляєтеся від цукру: 5 етапів очищення організму

Готові? Розпочнімо!

Пройдіть й інші тести!

Пройти тест: Основи здорового харчування: чи зможете ви відгадати корисні продукти – тест