Кадзунорі Нозави, славетний майстер суші і співзасновник Sugafish, розповів усе, що могло вас цікавити: навіщо соєвий соус та імбир, куди додавати васабі, чи можна їсти суші руками тощо.

Цікаво Чи справді суші корисні для здоров'я

Як правильно їсти суші

Ніколи не тріть палички одна об одну після того, як їх розділите. Нозава наголошує, що це вважається неввічливою поведінкою.

Їжте суші одразу. Річ у тім, що норі (червоні водорості) з часом можуть втратити ніжну структуру. Для поїдання можна використовувати усе, що вам зручно – палички, руки чи виделки.

Васабі не для всього. "Японський хрін" підходить не для всіх суші. Важливо, щоб він не перебивав смак риби та суші загалом.


Суші треба їсти правильно / Фото Pexels

Імбир має несподіване призначення. Його не варто їсти разом з суші. Його кладуть поруч з ролами, щоб очищувати смак у роті між стравами.

Соєвий соус використовуйте правильно. Не варто їсти його з ролами, у яких є різноманітні соуси. Буде не надто смачно. Окрім цього, у соус вмочіть лише рибу. Рис же швидко вбере рідину, що може спровокувати розпад ролу.

У ресторані поводьтесь відповідно. Важливо з повагою ставитись до шеф-кухаря та його страв. Будьте спокійними, говоріть неголосно, адже головне – страва, яку ви куштуєте. Також не варто просити подати ще соєвий соус, васабі чи імбир.