Цінні поради щодо корисного та збалансованого сніданку дала дієтологиня Євгенія Розум.

Дивіться також 5 найбагатших на вітаміни і дешевих продуктів: варто додати їх до свого раціону

За її словами, для сніданку важливі рослинні або тваринні жири. Оскільки ранкова жовч густа, то коли ми їмо продукти з жирами, жовчний міхур починає легше скорочуватися. Це така собі профілактика жовчнокам’яної хвороби, бо йде добрий відтік жовчі й вона не застоюється.


Кисломолочний сир з ягодами – корисний сніданок / Фото Pexels

Для того, щоб вам було легко обрати для себе сніданок відштовхуючись від власних смакових вподобань, Євгенія Розум надала на вибір кілька варіантів:

  • круте яйце або яйце пашот;
  • салат чи тост з авокадо або горіхами;
  • твердий та кисломолочний сир із зеленню та сіллю або з ягодами;
  • каша з фруктами чи ягодами з додаванням шматочка масла або вершків;
  • каша з овочами, які заправили оливковою олією;
  • несолодкий йогурт із цільними ягідками.

Жовч – цінна рідина для нас і має багато важливих функцій: вона дає детоксикацію, нормальне функціонування кишківнику, допомагає ліпше засвоювати жири, робить профілактику атеросклерозу, позитивно впливає на нашу мікрофлору,
– зазначила дієтолог.

Саме тому важливо вживати сніданки з жирами, щоб та жовч, яку ми накопичили за ніч, використовувалась максимально правильно, а не застоювалась.