З ботанічної точки зору авокадо – це однонасінна ягода, яка росте на деревах у теплих кліматичних умовах. Воно походить з Мексики.
Зверніть увагу Поради для господинь: як правильно заморозити овочі та гриби на зиму
Авокадо: фрукт чи овоч
Незважаючи на те, що авокадо не таке солодке, воно є фруктом. "Солодкий і м’ясистий продукт дерева або іншої рослини, який містить насіння і може бути вживаним в їжу".
Авокадо має кремову, гладку текстуру та покрите горбистою, товстою, темно-зеленою або чорною шкіркою. Фрукт наповнений корисними жирами та поживними речовинами.
Авокадо з чорною шкіркою / Фото Unsplash
Як додати авокадо в свій раціон
Авокадо найчастіше використовують для приготування гуакамоле. Для цього просто розімніть авокадо і змішайте з лимонним соком. Додайте й інші інгредієнти, такі як цибуля, кінза, чилі та помідори.
Авокадо також можна їсти сирим. Воно смакуватиме з невеликою кількістю солі та перцю. Часто також цей фрукт додають до салатів.
Гуакамоле з авокадо / Фото Unsplash
Які ще фрукти вважають овочами
Авокадо – не єдиний фрукт, який можна вважати овочем. Є продукти, які з ботанічної точки зору є фруктами, але в кулінарії чи харчовій науці їх зазвичай класифікують як овочі.
До них належать:
- помідори;
- огірки;
- цукіні;
- гарбуз;
- перець;
- оливки;
- баклажани тощо.