З ботанічної точки зору авокадо – це однонасінна ягода, яка росте на деревах у теплих кліматичних умовах. Воно походить з Мексики.

Зверніть увагу Поради для господинь: як правильно заморозити овочі та гриби на зиму

Авокадо: фрукт чи овоч

Незважаючи на те, що авокадо не таке солодке, воно є фруктом. "Солодкий і м’ясистий продукт дерева або іншої рослини, який містить насіння і може бути вживаним в їжу".

Авокадо має кремову, гладку текстуру та покрите горбистою, товстою, темно-зеленою або чорною шкіркою. Фрукт наповнений корисними жирами та поживними речовинами.

Авокадо з чорною шкіркою / Фото Unsplash

Як додати авокадо в свій раціон

Авокадо найчастіше використовують для приготування гуакамоле. Для цього просто розімніть авокадо і змішайте з лимонним соком. Додайте й інші інгредієнти, такі як цибуля, кінза, чилі та помідори.

Авокадо також можна їсти сирим. Воно смакуватиме з невеликою кількістю солі та перцю. Часто також цей фрукт додають до салатів.

Гуакамоле з авокадо / Фото Unsplash

Які ще фрукти вважають овочами

Авокадо – не єдиний фрукт, який можна вважати овочем. Є продукти, які з ботанічної точки зору є фруктами, але в кулінарії чи харчовій науці їх зазвичай класифікують як овочі.

До них належать:

  • помідори;
  • огірки;
  • цукіні;
  • гарбуз;
  • перець;
  • оливки;
  • баклажани тощо.