Помідори не тільки надзвичайно смачні і соковиті (адже н а 95% складаються з води) – у цих овочах також є дуже багато вітамінів та корисних речовин. Тож незалежно від того, чи ви їсте їх свіжими чи консервованими, вони можуть покращити ваше здоров'я.
Цікаво 5 найкращих фруктів та овочів для підтримання здорового імунітету взимку
У помідорах є багато антиоксидантів
Обрі Редд, зареєстрована дієтологиня, розповіла, що у помідорах не бракує різних антиоксидантів, зокрема лікопіну, хлорогенової кислоти та нарингеніну.
Виявляється, деякі з цих антиоксидантів можуть захищати ваш організм від ультрафіолетового випромінення, тож це ще одна причина додати томати до вашого раціону.
Вони містять багато вітаміну С
Всього один помідор на день може забезпечити четвертину вашої добової норми вітаміну С на день. Цей вітамін є ще одним важливим антиоксидантом, який допомагає будувати імунні клітини та підтримує ріст і загоєння різноманітних клітин.
Помідори та вітамін С є особливо важливими також і для вегетаріанців та веганів, які не можуть отримувати залізо з продуктів тваринного походження, а помідори допомагають засвоювати цей елемент з продуктів рослинного походження.
Містять розчинну і нерозчинну клітковину
Здоровим дорослим жінкам потрібно їсти до 25 грамів клітковини на день, а для чоловіків – на 13 грамів більше. У помідорі середнього розміру ви зможете знайти приблизно 1,5 грама клітковини, яка є дуже важливою для травлення.
У помідорах є дуже багато клітковини / Фото Pexels
Нерозчинна клітковина потрібна для кращої роботи травної системи і може бути корисною, якщо ви маєте проблеми із закрепами. Натомість розчинна клітковина дуже корисна, якщо ви стежите за рівнем цукру у крові. Вона може уповільнити травлення та засвоєння вуглеводів, і тоді рівень цукру не підскочить надто швидко.
Є хорошим джерелом калію
У одному помідорі ви можете знайти аж 290 міліграмів цього важливого мінералу. Калій відіграє ключову роль у тому, щоб організм утримував потрібну норму води для повного зволоження, а також він допомагає контролювати артеріальний тиск.
Та будьте уважні: споживання надто великої кількості калію може негативно вплинути на людей, які мають захворювання нирок чи вживають певні ліки.