Пластівці для сніданку виготовлені з оброблених зерен і часто збагачені вітамінами та мінералами. Їх зазвичай їдять з молоком, йогуртом, фруктами або горіхами. Але під час обробки до них додають багато інших інгредієнтів, які можуть нашкодити організму.
Зверніть увагу Король осені: чому вам обов'язково треба їсти гарбуз
Чому сухі сніданки некорисні
Більшість сухих сніданків містять багато цукру і рафіновані зерна. А доданий цукор цілком може бути найгіршим інгредієнтом в процесі харчування.
Вживання цукру сприяє виникненню кількох хронічних захворювань, і більшість людей їдять його занадто багато.
У більшості сухих пластівців цукор вказаний другим або третім інгредієнтом, а це означає, що його там дуже багато. Невелика кількість цільного зерна не робить пластівці корисними.
Починаючи день із сухого сніданку, ви підвищите рівень цукру в крові та інсуліну. Через кілька годин рівень цукру в крові може різко впасти, і ваше тіло зажадає ще їжі або перекусу з високим вмістом вуглеводів, потенційно створюючи умови для переїдання.
Надмірне споживання цукру також може збільшити ризик діабету 2 типу, хвороб серця та раку.
Сухі сніданки насправді некорисні / Фото Unsplash
Як обирати правильні пластівці, якщо вам важко від них відмовитися
Обмежте цукор
Спробуйте вибрати пластівці для сніданку з вмістом менш ніж 5 грамів цукру на порцію. Прочитайте етикетку продукту, щоб дізнатися, скільки цукру він містить.
Звертайте увагу на вміст клітковини
Оптимальними є сухі сніданки, які містять принаймні 3 грами клітковини на порцію. Споживання достатньої кількості клітковини може мати численні переваги для здоров'я.
Стежте за своїми порціями
Сухі сніданки, як правило, хрусткі та смачні, і їх дуже легко споживати великими порціями. Спробуйте виміряти, скільки ви їсте, орієнтуючись на інформацію про розмір порції на упаковці.
Читайте список інгредієнтів
Не звертайте уваги на гучні переваги пластівців на передній частині коробки. Обов'язково перевіряйте список інгредієнтів. Перші два або три інгредієнти є найважливішими, оскільки вони складають більшу частину зерна.
Додайте трохи білка
Білок є найбільш ситним макроелементом. Він підвищує рівень насичення і знижує апетит. Грецький йогурт або жменька горіхів чи насіння є хорошим вибором для додаткового білка.