Інколи люди зіштовхуються з алергією на арахіс. На перший погляд, може здатись, що нічого серйозного немає. Але насправді таким людям потрібно уникати протягом життя ковбаси, кексів, печива та інших продуктів, що містять цей горіх.

Дізнавайтесь Чи є шкідливою їжа, розігріта у мікрохвильовій печі

Як уникнути алергії на арахіс

Різко знизити ризик розвитку алергії на арахіс можна, коли дитині від 4 до 6 місяців. Для цього необхідно давати немовлятам м'яке арахісове масло або зручні для дитини закуски, а не цілий чи подрібнений арахіс.

Введення цього в раціон може зменшити алергію на арахіс серед населення до 77%. Якщо ви вирішите годувати свою дитину арахісовими продуктами між 6 та 12 місяцями життя, то ефективність значно зменшиться й становитиме 33% захисту. Це пояснюється тим, що переважно алергія розвивається до першого дня народження.


Алергії на арахіс можна уникнути / Фото Pexels

Причиною появи такої алергії є те, що імунна система помилково реагує на білки, які є в горіхах. Це провокує запуск низки реакцій, зокрема випуск гістаміну у кров, що викликає свербіж, набряки, висипання, кашель, нудоту тощо.

Читайте також Чи можна вживати підгорілу їжу: вчені лякають

Додавання арахісу у раціон дітей матиме колосальну користь для майбутніх поколінь, переконані науковці. Це підтверджує і досвід Ізраїлю, де немовлятам дають відповідні закуски, а алергії на цей продукт майже немає.