Морква зберігається в холодильнику тижнями, і її легко додати до страв та закусок людям будь-якого віку. Розповідаємо, чому її варто їсти більше, аніж люди звикли споживати.

Зверніть увагу Дренаж – не детокс: чому цей процес надважливий для організму

Користь моркви для здоров'я

Сприяє здоров'ю очей

Морква містить безліч вітамінів і мінералів, які відіграють важливу роль у функціонуванні наших органів. Мабуть, найвідомішим є те, що цей овоч позитивно впливає на здоров'я очей. Усе завдяки вмісту бета-каротину, який в організмі перетворюється на вітамін А.

Вітамін А, ймовірно, найбільш відомий своєю важливою роллю в підтримці здоров’я очей і гарного зору, і його достатнє споживання має важливе значення для зниження ризику дегенерації жовтої плями", – кажуть спеціалісти.

Допомагає шкірі залишатися здоровою

Вітамін А також необхідний для захисту здорової шкіри. Нещодавнє дослідження виявило, що люди, які споживали більше цього вітаміну та каротиноїдів, мали менший ризик раку шкіри.

Корисно Правильне харчуванняМорква має багато переваг для здоров'я / Фото Unsplash

Позитивно впливає на кишківник

Морква містить 2 грами клітковини на пів склянки порції (розчинної та нерозчинної). Розчинна клітковина здатна уповільнювати швидкість спорожнення шлунка, що посилює відчуття ситості після їди. Нерозчинна клітковина допомагає нам запобігти запорам.

У сукупності морква є потужним інструментом для підтримки здоров'я травної системи.

Сприяє здоров'ю серця

Морква також має високий вміст калію, який важливий для здоров'я серцево-судинної системи. У поєднанні з клітковиною вона має потенціал для захисту від хвороб серця та високого рівня холестерину.

Не містить глюкози

Морква мінімально впливає на рівень цукру в крові. Це робить її хорошою закускою як для діабетиків, так і для всіх, хто хоче уникнути стрибків рівня цукру в крові.