Дієтологиня Світлана Фус розповідає, що надлишок мучного дійсно є шкідливим для здоров’я, однак якщо грамотно і відповідально підійти до вибору продукту, то вийде безпечне і корисне джерело багатьох поживних речовин.
Цікаво Частіше їжте щавель: він здивує своєю користю
Макаронні вироби (паста італійською), які виготовлені з твердих сортів пшениці – головний інгредієнт італійської кухні. Їхніх різновидів існує багато, і кожен з них відмінно поєднується з різними соусами і гарнірами. Макарони – це чудовий спосіб втамувати голод.
Зважайте на склад і кількість соусів, які можуть додати надлишок калорійності і жирності стравам з пастою. Макарони твердих сортів під час приготування краще не переварювати - це підвищує глікемічний індекс і калорійність страви. В Італії стандартно готують до ступеня al dente ("на зубок"), тобто сама середина виробу трохи недоварена і може здаватися напівсирою,
– зазначила дієтологиня.
Вона радить пам’ятати, що 100 грамів сухих макаронів після варки перетворюються в порцію вагою 250-300 грамів. Якщо вживати такі "правильні" макарони декілька разів на тиждень, то шкоди фігурі не буде.
Дієтологиня навіть поділилася з прихильниками міні-посібником, в якому розповіла про найпопулярніші італійські назви паст та з чим їх найкраще поєднувати.
Міні-посібник макаронами / Фото з Instagram Світлани Фус
Міні-посібник макаронами / Фото з Instagram Світлани Фус